Δεύτερο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Τσίπρας

«Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Από τη μία πλευρά έχουμε την αντίληψη της ισοπέδωσης των μισθωτών και των αγροτών και από την άλλη η αντίληψη που θέλει αυτά τα σώματα να γίνονται καταλύτης στην ανάπτυξη», σημείωσε, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.
Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν από τον εαυτό τους"»και σημείωσε: Κατέρρευσε η προπαγάνδα ότι είχαμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ και έρχονται να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Αν δεν φέρναμε συμφωνία θα μας έλεγαν ότι καταστρέψαμε την χώρα και τώρα που φέραμε συμφωνία μας λένε ότι δεν τηρήσαμε το πρόγραμμά μας.
O Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε σε όσους δεν θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι «καμία τρόικα δεν θα μας εμποδίσει να αλλάξουμε εμείς και να διώξουμε την τρόικα από την χώρα». «Δεν φταίνει μόνο οι ξένοι αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις που έκαναν ένα πελατειακό κράτος και αυτό το κράτος πρέπει να το αλλάξουμε», είπε.
"Να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα διαρκέσει για πολύ" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 80ής ΔΕΘ, ένα χρόνο μετά το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο ωστόσο έμεινε ανεπίδοτο γράμμα...
Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του, επιχείρησε έναν απολογισμό ακριβώς πάνω σε αυτό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι, στην ουσία, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται. «Υλοποιήσαμε προεκλογικές δεσμεύσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Εμφανώς αποκομμένος από την κοινωνία, αναφέρει το protothema.gr, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις, που άλλα λένε και άλλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των ιδιαίτερα -όπως είπε- αντίξοων συνθηκών, δηλώνοντας μάλιστα πως η κυβέρνησή του έδωσε δείγματα γραφής ενός άλλου πολιτικού ήθους.
Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της ΔΕΘ, ο τέως πρωθυπουργός, παράλληλα, εγκάλεσε εμμέσως τη ΝΔ, χωρίς να την κατονομάσει, για κρυφή ατζέντα.
Κατά την ομιλία του, η οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ μίλησε και για το αναπτυξιακό μοντέλο που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ανάπτυξη, η οποία δεν θα βασίζεται στην κοινωνική ισοπέδωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε, δε, να εμφανίζεται... μνημονιακότερος των μνημονιακών -ήτοι, των πολιτικών του αντιπάλων-, τους οποίους χλεύαζε μέχρι πρόσφατα. Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές, τονίζοντας ότι κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να φέρει καλύτερη, αν και όλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνησή του, θα είναι καλύτερα να μην εφαρμοστεί!
Οι χαμηλότεροι δημοσιονομικοί στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα έτη θα φέρουν εξοικονόμηση πόρων 20 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης έως και 83 δισ. σε βάθος τριετίας από τον ESM «κλείνει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
Συνέχισε, δε, αναφερόμενος σε όσα έγιναν από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που είχε εξαγγείλει πέρυσι. Εκανε αναφορά στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, στην κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και τη δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και για μη ασφαλισμένους.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πυλώνα, είπε ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, πέρασε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έχουν εκμεταλλευτεί 750.000 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, ενώ σταμάτησαν οι ποινικές διώξεις για χρέη κάτω από 50.000 ευρώ.
Όπως είπε, 100.000 άνεργοι είναι ήδη σε επιδοτούμενα προγράμματα και μέχρι το Φεβρουάριο θα φτάσουν τις 212.000 θέσεις. Προγραμματίζονται, ανέφερε, 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών.
Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, υποστήριξε ότι βγήκαν από το συρτάρι οι υποθέσεις, ενώ προχωρά η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων σε βάθος δεκαετίας.
πηγη : the new money.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου