ΧΑΡΒΑΡΝΤ ..: Το πιο διασημο Πανεπιστημιο στον Κοσμο...και με Πικασσο στο δωματιο σου..

Η φοίτηση στο Χάρβαρντ είναι μια εμπειρία ζωής, αλλά από φέτος οι σπουδαστές μπορούν να χρησιμοποιούν τις ειδικές υπηρεσίες του διάσημου Πανεπιστημίου για να νοικιάζουν μεγάλους ζωγράφους για το δωμάτιό τους.
Πρόκειται για το πρόγραμμα Student Print Rental Program το οποίο ξεκίνησε το Μουσείο Τέχνης του Χάρβαρντ και κάθε φοιτητής μπορεί να νοικιάζει για 50 δολάρια έναν πρωτότυπο πίνακα μεγάλου ζωγράφου για το δωμάτιό του, σύμφωνα με δηλώσεις της συμβούλου Jessica Diedalis στο CNBC.
Το Χάρβαρντ απέκτησε μουσείο το 1972, μετά την τεράστια δωρεά ενός ανώνυμου χορηγού. Διαθέτει πλέον και μια ειδική συλλογή από την οποία μπορούν να επιλέγουν τον πίνακα της αρεσκείας τους οι πρωτοετείς φοιτητές.

Από τους 275 πίνακες μεγάλων ζωγράφων που διατίθενται, οι 177 έχουν ήδη ενοικιαστεί, αναφέρει η  Diedalis. «Θέλουμε οι φοιτητές μας να εμπνέονται από την τέχνη, να αφομοιώνουν καλύτερα τα μηνύματά της», αναφέρει.
Οι φοιτητές υπογράφουν ένα συμβόλαιο που τους δεσμεύει να πληρώσουν για κάθε πιθανή ζημιά που μπορεί να γίνει στα έργα τέχνης, αλλά ως σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα τέτοιο συμβάν.
Το εσωτερικό του Μουσείου του Χάρβαρντ. Η σκεπή έγινε πρόσφατο από γυαλί, από τον διάσημο Renzo Piano.

Για το έτος 2015 μια μεγάλη γκάμα ζωγράφων και πινάκων διατίθεται στους φοιτητές. Ανάμεσά τους ένας Warhol με τίτλο "Fifth New York Film Festival - Lincoln Center", ένας Πικάσο με τίτλο "Goat's Skull on the Table, πίνακες των Henri Matisse, William Kentridge, Josef Albers κ.α.
Αυτή είναι η λέσχη για φαγητό στο Χάρβαρντ:
Αυτά είναι τα κλασικά υπνοδωμάτια για φοιτητές στην εστία του Χάρβαρντ:


Πηγή: Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο όπου μπορείς να έχεις έναν Πικάσο στο δωμάτιό σου [εικόνες] | iefimerida.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου