Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι! Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα λαχανικά και οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας στο τραπέζι δίπλα σε παγωμένες μπύρες σας περιμένουν όπου και αν βρίσκεστε!
Ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας

- ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (35-40 Μερίδες)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 λεπτά
Ντοματοκεφτές με τα όλα του!
Υλικά
- 400 gr. ντομάτες σφιχτές και ώριμες
- 180 gr. κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 260 gr. αλεύρι φαρίνα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 10 φύλλα δυόσμο
- 6-7 φύλλα βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Πολτοποιούμε τις μισές ντομάτες στο multi. - Βάζουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. - Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι.
Ακουμπάμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρί. - Σερβίρονται ζεστούς τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουμε μπούκοβο ή τυροκαυτερή σαλάτα.
- πηγη funky cook.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου