Γερμανία: Οι θεσμοί θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του χρέους

Την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι θεσμοί θα συμφωνήσουν τελικά σε ελάφρυνση του χρέους, ανοίγοντας το δρόμο για την συμμετοχή του ΔΝΤ στην διάσωση της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν. 
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Σπαν τονισε ότι οπρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις» εάν κερδίσει την επανεκλογή του αυτό το μήνα, μολονότιμια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζει να είναι απαραίτητη και «δεν θα είναι εύκολη».
Σύμφωνα με τον κ. Σπαν:
Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν, καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους. Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων.
Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προωθήσει την αναμόρφωση της οικονομίας, είπε ο Σπαν, που είναι μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ.
O Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών κατέληξε: 
Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου