Κουτσούμπας: Καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και των μισθών πείνας

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στους δήμους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και αυτών των μισθών πείνας».

«Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για κάθε άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που το προηγούμενο διάστημα ήταν μακροχρόνια άνεργοι, αυτή την περίοδο εργάζονται για 5 μήνες στους Δήμους και σε άλλες υπηρεσίες στα αποκαλούμενα προγράμματα ”κοινωφελούς εργασίας” του ΟΑΕΔ. Αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη» δήλωσε γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως αυτά τα προγράμματα της κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να προσφέρουν στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο φτηνό εργατικό δυναμικό και μάλιστα χωρίς δικαιώματα».
«Το ΚΚΕ απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα 5άμηνα και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά κι έγκαιρα οι μισθοί τους», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.  


 
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου