Δείτε τα επαγγέλματα που λίγοι ξέρουν ότι υπάρχουν

Οι συνθήκες και οι παραδόσεις κάθε χώρας δημιουργούν επαγγέλματα που υπάρχουν μόνο σε αυτές τις συγκεκριμένες χώρες του κόσμου. Έτσι υπάρχουν επαγγέλματα όπως babysitter στουθοκάμηλων ή μετρητές κύκνων.
Ποια είναι όμως αυτά τα μοναδικά επαγγέλματα.
job_11.JPG
Στην Αγγλία στις περιοχές Middlesex, Surrey, Buckinghamshire, Berkshire και Oxfordshire, έχουν ως παράδοση να υπάρχει το επάγγελμα του μετρητή κύκνων, οι οποίοι μετρούν και καταγράφουν την οποιαδήποτε αλλαγή που συμβαίνει στον πληθυσμό των κύκνων, αλλά και π.χ. κάποιον τραυματισμό.
job_8.JPG
Στην La Paz της Βολιβίας υπάρχει το επάγγελμα του τροχονόμου - ζέβρα, όπου ο εργαζόμενος ντύνεται ζέβρα και βοηθά στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.
Εξαιτίας της στολής τους, οι τροχονόμοι-ζέβρα "τραβούν" την προσοχή οδηγών και πεζών ενώ εξαιτίας της διασκεδαστικής φύσης της στολής, κάνουν τους ανθρώπους να έχουν την τάση να ακολουθούν τους κανόνες.
job_3.JPG
Στην Τεχεράνη του Ιράν, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για το πόσα αυτοκίνητα πρέπει να κυκλοφορούν στον δρόμο, οι οδηγοί προσλαμβάνουν ανθρώπους οι οποίοι και περπατούν πίσω από τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους ή κάθονται πάνω από αυτές για να μην μπορούν να καταγραφούν τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
job_1.JPG
job_2.JPG
Στο Άμστερνταμ επειδή το ποδήλατο είναι μια κοινή δραστηριότητα, πολλά ποδήλατα πέφτουν κατά την διάρκεια του χρόνου στα κανάλια, έτσι, υπάρχει το επάγγελμα του βυθοκόρου ποδηλάτων οι οποίοι βγάζουν περί τα 15.000 ποδήλατα κάθε χρόνο από το νερό.
job_4.JPG
Άλλο ένα επάγγελμα που συναντάται μόνο στο Mumbai, της Ινδία είναι ο dabbawalla, δηλαδή ο ντελιβεράς ζεστού σπιτικού φαγητού σε κατοίκους από την μία άκρη της πόλης στην άλλη.
job_5.JPG
Στο Τόκιο, λόγω της μεγάλης κίνησης στο μετρό, υπάρχει το επάγγελμα των "oshiyas" ή αλλιώς αυτών που σπρώχνουν τους επιβάτες για να χωρέσουν στον συρμό.
job_6.JPG
Η Ελβετική Φρουρά είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Πάπα.
job_7.JPG
Οι συγκεκριμένοι φρουροί πρέπει να είναι Ελβετοί, άνδρες, καθολικοί και να έχουν ύψος πάνω από 1,75 μέτρα.
job_8.JPG
Στο Μαρόκο υπάρχει το επάγγελμα του πωλητή νερού. Με παραδοσιακή στολή και μεγάλο καπέλο παρέχουν νερό από δερμάτινα παγούρια από δέρμα καμήλας ενώ μερικές φορές στα κοστούμια του έχουν κουδουνάκια.
job_9.JPG
Τα Café con piernas ("Καφές με πόδια") στο Santiago της Χιλής, είναι μαγαζιά που σερβίρουν καφέ με σερβιτόρες που φορούν υπερβολικά κοντά φουστάκια και σέξι ρούχα.
piernas_1.jpg
Στη Νότια Αφρική υπάρχει το επάγγελμα της babysitter στρουθουκαμηλών ώστε να μην τσακώνονται μεταξύ τους.
job_10.JPG
Φροντιστής κορακιών στον Πύργο του Λονδίνου είναι ένα επάγγελμα με ιστορία χρόνων, όπου ο εργαζόμενος ταΐζει και προσέχει τα κοράκια να μην φύγουν.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου