Συνάντηση Θ. Δρίτσα με τους Δημάρχους του Πειραιά

Ο υπ. Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4FM», και το Νίκο Μπουρσινό αναφερόμενος στο θέμα της ενδεχόμενης, μη παραχώρησης της περιοχής Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στους κατοίκους και τους Δήμους της περιοχής δήλωσε:
«Στη συνάντηση που, κατά προτεραιότητα, είχα με το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησα πληροφόρηση για το θέμα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο προσχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, η εν λόγω περιοχή, δεν εξαιρείται από την παραχώρηση, και αυτό το τόνισα στον Οργανισμό. Επεσήμανα ότι αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων και αγώνων, παραμένει ως τέτοιο, και σε αυτό ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός».
Παραθέτουμε τμήμα της συνέντευξης:
«-Τι σας απάντησε ο κ. Πιτσιόρλας;
- Δεν υπήρξαν απαντήσεις, αλλά οι κατ’ αρχήν επισημάνσεις. Τώρα αναλαμβάνει δράση το Υπουργείο. Σημαίνει αυτό ότι κυβέρνηση και Υπουργείο, θα βάλουν την σφραγίδα τους στις περαιτέρω εξελίξεις. Όπως τόνισα και στην παραλαβή του Υπουργείου, θα διαβουλευτούμε με τους πολίτες, τους Δήμους, τους φορείς, τους εργαζόμενους για το θέμα. Ιδιαίτερα, για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης του Ο.Λ.Π, θα συναντηθώ με τον Δήμαρχο Πειραιά και τους άλλους Δημάρχους της περιοχής Πειραιά καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη, Δευτέρα ή Τρίτη.
Θα υπάρξει, ενδεχομένως, σύγκρουση με το ΤΑΙΠΕΔ;
-Το πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτόνομο όργανο το ΤΑΙΠΕΔ.
-Και αν επιμείνουν οι δανειστές στη μη απόδοση του χώρου των Λιπασμάτων στην τοπική κοινωνία;
-Δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό ως λογική που μπορεί να αποδεχθεί μια κυβέρνηση, και δει της Αριστεράς. Το Δημόσιο δεν μπορεί να απεκδυθεί των δικαιωμάτων του».


Τέλος για το θέμα της κριτικής, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ασκείται στον Μάρκο Μπόλαρη, ο κ. Δρίτσας απάντησε: «Είμαι μέλος της κυβέρνησης, δεν μου ταιριάζει να κρίνω αλλά μέλη της. Όταν είχε προκύψει το θέμα με τις οροθετικές γυναίκες, είχαμε πάρει θέση, διότι είναι κορυφαίο ζήτημα στην αξιακή μας κλίμακα»
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου