Μπλέκουν και την BMW στο σκάνδαλο των καυσαερίων - Χειραγώγηση τιμών ρύπων και στην Ευρώπη

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο της Vokswagen οι οποίες παίρνουν τεράστιες διαστάσεις και έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt αποκάλυψε σήμερα ότι η Vokswagen χειραγωγούσε τις τιμές εκπομπής ρύπων και σε αυτοκίνητα στην Ευρώπη και όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.
«Έχουμε πληροφορηθεί ότι και στην Ευρώπη, τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1.6 λίτρων και 2.0 επηρεάζονται από τους χειρισμούς που συζητούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές το πώς επηρεάστηκαν πολλά οχήματα στην Ευρώπη και ποια μοντέλα είναι αυτά.
Πρόσθεσε δε ότι θα πραγματοποιηθούν τυχαίες δοκιμές και σε οχήματα που δεν έχουν κατασκευαστεί από την VW.
El Pais: Το λογισμικό της VW βρίσκεται και σε 500.000 αυτοκίνητα Seat στην Ισπανία
Η ισπανική Seat, θυγατρική της Volkswagen, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευασθεί στην Ισπανία με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.
"Η ισπανική θυγατρική του γερμανικού ομίλου έχει μοντάρει περισσότερους από μισό εκατομμύριο από τους κινητήρες αυτούς στα αυτοκίνητα από το 2009", σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στον όμιλο.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου Autobild η VW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία τα αυτοκίνητα της οποία παράγουν μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων απ' τα νόμιμα όρια. Όπως γράφει ακόμα και το BMW X3 xDrive 20d, που τυπικά τηρεί το Euro 6”, στην πραγματικότητα υπερβαίνει τα όρια – και μάλιστα 11 φορές - με βάση τα τεστ στο δρόμο που διεξήγαγε το International Council on Clean Transportation (ICCT). Σημειώνεται ότι οι έρευνες του τελευταίου ήταν που κινητοποίσαν τις αμερικανικές Αρχές Περιβάλλοντος να διερευνήσουν το ζήτημα της VW.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Autobild, οι εκπομπές ρύπων του X3 αποδεικνύονται πολύ χειρότερες απ' αυτές του Passat απ' το οποίο οι αμερικανικές Αρχές Περιβάλλοντος άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των πειραγμένων οχημάτων της VW.
“Όλα τα μετρήσιμα στοιχεία κατατείνουν πως αυτό το θέμα δεν περιορίζεται στην VW”, λέει ο Peter Mock του ICCT.
“Εάν όμως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό πέραν της VW, απομένει να αποδειχθεί”, γράφει ο συντάκτης του Autobild Benjamin Gehr.
Κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ εκπρόσωπος της BMW τόνισε στο Autobild πως «η αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρησιμοποιεί συστήματα λογισμικού που ανταποκρίνονται διαφορετικά στα τεστ και διαφορετικά στο δρόμο»
Μετά το δημοσίευμα πάντως η μετοχή της BMW βρέθηκε να χάνει ως και 9%. 
Αντιδρώντας άμεσα οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι έλεγχοι που ξεκινούν στους δρόμους θα αφορούν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών και όχι μόνο της Volkswagen. 
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου