Με τη «Καζαμπλάνκα» συνεχίζει το Cine Τερψιθέα

Με την κλασική κινηματογραφική ταινία του Μάϊκλ Κέριτζ «Καζαμπλάνκα», με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Πάουλ Χένρεϊντ,  ξαναρχίζουν, οι φθινοπωρινές προβολές στο Cine Τερψιθέα.

Οι προβολές διοργανώνονται από τον Σύλλογο Φίλων Κήπων Τερψιθέας και την Αλληλεγγύη Πειραιά με είσοδο- όπως πάντα- ελεύθερη.

Η έναρξη της προβολής θα γίνει την Παρασκευή 4/9 στις 21.00 στον Κάτω Κήπο Τερψιθέας (είσοδος από την σκάλα της 2ας Μεραρχίας ή από την οδό Κολοκοτρώνη).

Λίγα λόγια για το έργο

Η Καζαμπλάνκα (αγγλ. Casablanca) είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 1942, σκηνοθετημένο από τον Μάικλ Κερτίζ, βασισμένο σε θεατρικό έργο των Μάρεϊ Μπέρνετ, Τζόαν Άλισον, ονόματι Everybody Comes to Ricks. 
Πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν και ο Πολ Χένριντ. 

Η ταινία, που έχει διάρκεια 102’,  τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ Ράιχ.


πηγη :pireas2day.grShare on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου