Τι κάνει ο Ντάνιελ Κρεγκ στην Κύπρο;

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της νέας Τζέιμς Μποντ ταινίας του franchise, του «Spectre», ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεφεύγει από το πιεστικό πρόγραμμα του promotion, αλλά και την ακατάστατη φημολογία για το αν θα ξαναπαίξει ή όχι τον πράκτορα 007, και έρχεται στην... Κύπρο.


Από χθες, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο Κρεγκ βρίσκεται στην μεγαλόνησο σε διήμερη αποστολή ως πρεσβευτής ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κρεγκ έχει αποδεχθεί το ρόλο του εκπροσώπου του ΟΗΕ στο έργο του για την Εξάλλειψη των Ναρκοπέδιων παγκοσμίως ως επικίνδυνη για τον πληθυσμό πολεμική τακτική. Αυτή την εποχή στην Κύπρο γίνεται προσπάθεια εκκαθάρισης ναρκών που έχουν ξεμείνει εδώ και μισό αιώνα κι ο Κρεγκ καλείται να προσελκύσει την απαραίτητη δημοσιότητα με την παρουσία του.

Είναι η πρώτη αποστολή του Τζέιμς Μποντ πρωταγωνιστή και η επιλογή της Κύπρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. ο ίδιος δήλωσε:
«Το να γίνεται κανείς αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι τέτοιο, να δει από πρώτο χέρι τα ναρκοπέδια και να φανταστεί την πιθανή τραγική κατάληξη που θα είχαν οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες για χρόνια μετά το τέλος των εχθροπραξιών, έχει μεγάλη σημασία. Σε κάνει να ταυτιστείς με το πρόβλημα και να νιώσεις την αναγκαιότητας της επέμβασης του ΟΗΕ για την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων. Στηρίζω την προσπάθειά τους, πρώτα εδώ στην Κύπρο....»


Ο Κρεγκ ακολούθησε την ειδική ομάδα του ΟΗΕ (UN Mine Action Service) σ' ένα τουρ της ναρκοθετημένης περιοχής στη Νικοσία και παρακολούθησε τη διαδικασία εντοπισμού κι εξουδετέρωσής τους.
«Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο κύριος Κρεγκ, ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ, επισκέπτεται την Κύπρο αυτή τη χρονική στιγμή, ώστε να δώσει δημοσιότητα σ' ένα σοβαρό ζήτημα» δήλωσε η αρχηγός της αποστολής Λίζα Μπάτενχαϊμ. «Η επίσκεψή του θα τραβήξει την παγκόσμια προσοχή και θα μάς βοηθήσει στο να επιτύχουμε τον στόχο μας: την εξουδετέρωση όλων των ναρκοπέδιων στην Κύπρο...»

Εδώ και μία δεκαετία, η ειδική ομάδα ναρκαλιευτών του ΟΗΕ έχει εντοπίσει και εξουδετερώσει πάνω από 27.000 νάρκες στην Κυπρο. Εχουν εξουδετερωθεί συνολικά 74 ναρκοπέδια που καλύπτουν 9.7 χιλιόμετρα στο νησί. Κι όμως χιλιάδες ακόμα νάρκες παραμένουν ενεργές. Τεράστιες περιοχές μολύνονται από την εκκρηκτική ύλη στο υπέδαφός τους, εκτός από την απειλή της πιθανής έκρηξης.
«Ελπίζω κι εύχομαι να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που αυτό το όμορφο νησί υποδέχεται πρεσβευτή του ΟΗΕ για το θέμα των ναρκοπέδιων. Να μην υπάρξει λόγος ποτέ ξανά στο μέλλον...» δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ. 


http://flix.gr
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου