Κοινό πανευρωπαϊκό επίδομα ανεργίας προτείνει η ΙταλίαΤον καθορισμό ενός επιδόματος ανεργίας το οποίο θα ισχύσει σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης προτείνει η ιταλική κυβέρνηση, με στόχο τα εκατ. άνεργοι της περιοχής να καταστούν περισσότερο ικανά να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, αναμένεται ότι θα καταθέσει την πρότασή του στους ομολόγους του της Ε.Ε. αύριο Τρίτη, ενώ υπογράμμισε ότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «μία μεγάλη πρόοδο στην εφαρμογή μέτρων αλληλεγγύης αλλά και της κοινής διαχείρισης των κινδύνων» για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
«Μέχρι σήμερα το μήνυμα προς τους πολίτες της Ευρωζώνης για την ένωση είναι ότι έγινε για τις τράπεζες και τη δημοσιονομική πολιτική και όχι για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρόταση εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ευρώπη είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.
Πάντως η ιταλική πρόταση αναμένεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρές αντιρρήσεις από αρκετά κράτη-μέλη, καθώς υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τη χρηματοδότηση του μέτρου
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου