Γιούνκερ: Η προσοχή της Κομισιόν είναι στραμμένη στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε ότι όλη η προσοχή της Κομισιόν είναι στραμμένη στην Ελλάδα. 
Ο κ. Γιούνκερ, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, μέσω της κατανομής των 66.000 προσφύγων, ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι η Κομισιόν πρόκειται να διαθέσει 600 υπαλλήλους για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

«Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτύξουμε μεγάλο δίκτυο συνεργατών και προσωπικού προς την Ελλάδα. Στην ουσία διπλασιάζουμε τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται στη λεγόμενη γενική ρύθμιση χώρου δηλαδή εσωτερικών και δικαιοσύνης» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κομισιόν παρέθεσε στους Ευρωβουλευτές και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης. «Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε την Τουρκία, για τα εξωτερικά μας σύνορα. Η Επιτροπή θα πράξει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της τουρκικής δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μόνο το εσωτερικό μας αλλά και την περιφέρεια της Ευρώπης».
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη υποβληθεί ένα προσχέδιο «μνημονίου» μεταξύ των δύο πλευρών, για τη διευθέτηση του προβλήματος. «Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε, με την ευγενή έννοια του όρου, τη συζήτηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας», ανέφερε. 
Τέλος, έκανε λόγο και για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, παραδεχόμενος ότι ι οι δράσεις για τη προσφυγικό έχουν ένα κόστος, γεγονός που συνεπάγεται την αναγκαία συζήτηση για το εάν οι επίμαχες δαπάνες θα πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.


http://www.sofokleousin.gr
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου