Οι εργολάβοι απειλούν τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ, που έφτασε στην Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μιλά για εργασιακό μεσαίωνα  που επιβάλλεται από τις ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στήριξης και καθαριότητας στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, οι εργαζόμενοι ζουν με το φόβο της απόλυσης αν τολμήσουν και ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ» στην αρχή τις επέπληξε για την κινητοποίηση που έκαναν στα τέλη Αυγούστου  ζητώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους και απέλυσε την μια εξ αυτών που του αντιμίλησε. Στη συνέχει απείλησε τις καθαρίστριες στη συνάντηση που είχε μαζί τους στις 5 Οκτωβρίου και απέλυσε ακόμα δύο με το «πρόσχημα» της λήξης των συμβάσεων τους.
Το Σωματείο Εργαζομένων μιλά για εργασιακό μεσαίωνα και ζητά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εργολάβων στα νοσοκομεία καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών. Ενώ ζητά από τη Διοίκηση του νοσοκομείου να καταδικάσει τα γεγονότα αλλιώς να πάρει την ευθύνη για συνενοχή. 
Επιπροσθέτως, απαιτούν την πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των καθαριστριών, την εγγραφή τους στο Σωματείο και την εκδίωξη των Ιδιωτικών Εταιρειών. Ανθή  Αγγελοπούλου
Ανθή Αγγελοπούλου
 
 
http://www.sofokleousin.gr/medsin/index.1.html
 
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου