Δημοσκόπηση για τη ΝΔ: Ποιος προηγείται με μεγάλη διαφορά

Άλλη μία δημοσκόπηση δείχνει έναν από τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών δείχνει τον κ. Μεϊμαράκη ως πιθανότερο νικητή στο γαλάζιο Game of Thrones. 

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% και ακολουθούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας με 32%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και Άδωνις Γεωργιάδης με 4%.
Στο ίδιο ερώτημα, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 55%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 4%.
Παράλληλα, στην έρευνα που δημοσιεύεται τη Δευτέρα καταγράφεται το ενδιαφέρον για τις εκλογές στη ΝΔ: Ενδιαφέρον εκφράζει το 41% («αρκετά» το 22% και «πολύ» το 19%), ενώ αδιάφορο δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων («καθόλου» το 43% και «λίγο» το 16%).
Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο, ενδιαφέρον εκφράζει το 75%, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 25%.
Δημοσκοπήσεις Metron Analysis - MRB
Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, καταγράφει σημαντικό προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε όσους δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι της Ν.Δ. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου στον κ. Μεϊμαράκη καταγράφεται στο 48% και ακολουθούν Απ. Τζιτζικώστας με 21%, Κυρ. Μητσοτάκης με 18% και Αδ. Γεωργιάδης με 8%. Αντίθετα, όμως, ο κ. Τζιτζικώστας υπερέχει στο σύνολο των εκλογέων με 31% και ακολουθούν οι Ευαγ. Μεϊμαράκης με 28%, Κυρ. Μητσοτάκης με 14% και Αδ. Γεωργιάδης με 6%.
Ετερη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τη Realnews εμφανίζει τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται με 47,5% στους πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο και να ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 19,9%. Στην τρίτη θέση καταγράφεται ο κ. Μητσοτάκης με 16,4% και στην τέταρτη ο Αδ. Γεωργιάδης με 10,1%. Αντίθετα ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται στους παλαιότερους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα τα ποσοστά έχουν ως εξής: Απ. Τζιτζικώστας 35%, Ευαγ. Μεϊμαράκης 28%, Κυρ. Μητσοτάκης 14,4% και Αδ. Γεωργιάδης 3,1%. 

 
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου