Νέα τροπή στην Πορτογαλία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα θετικό σε συνεργασία με τους Σοσιαλιστές

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Κόμματος σε μια κατά τα φαινόμενα μεταστροφή της πάγιας τακτικής του κόμματος.
«Μια λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που αναπόφευκτα περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, θα έχει την πολιτική μας υποστήριξη, για να σταματήσει η επανάληψη αυτής της πολιτικής (της λιτότητας)» της κεντροδεξιάς παράταξης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ζερόνιμο ντε Σόουζα μετά από την συνάντηση του με τον ομόλογο του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος ενδεχομένως να περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες της απερχόμενης κεντροδεξιάς κυβέρνησης να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την επικράτηση της στις εκλογές της Κυριακής, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Νωρίτερα σήμερα, ο Πέντρο Πάσος Κοέλιο , που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, κάλεσε σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα. Αλλά ο Κόστα δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με την κεντροδεξιά και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τους ηγέτες των δύο κομμάτων της άκρας αριστεράς (το Μπλοκ της Αριστεράς και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους), που εναντιώνονται στις πολιτικές λιτότητας. Μαζί με τους Σοσιαλιστές μπορούν να συγκεντρώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στην νέα βουλή της Πορτογαλίας των 230 βουλευτικών εδρών, η κεντροδεξιά συγκεντρώνει 104 έδρες, οι Σοσιαλιστές 85, το Μπλοκ της Αριστεράς 19 και το Κομμουνιστικό Κόμμα 17.


πηγη : AMΠΕ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου