Ο ζεστός καφές μάς κάνει κοινωνικούς!Μια νέα έρευνα στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο του Γέιλ αποδεικνύει πως ένα ζεστό ρόφημα επηρεάζει την κοινωνικότητά μας αλλά και την γνώμη που σχηματίζουμε για κάποιον.

Πιο συγκεκριμένα, ό,τι μας ανεβάζει τη θερμοκρασία, όπως ένα ζεστό ρόφημα, μας κάνει πιο κοινωνικούς, ζεστούς και ανοικτούς ανθρώπους.

Επίσης μας φέρνει πιο κοντά τους άλλους, μας κάνει πιο γενναιόδωρους και λιγότερο δύσπιστους. 

Μάλιστα η κατάσταση αυτή συνδέεται με το πρώτο περιβάλλον που γνωρίζει ο άνθρωπος πριν έρθει στη ζωή που δεν είναι άλλο από τη ζεστή μήτρα της μητέρας του.

Στα πλαίσια της έρευνας ζητήθηκε από εθελοντές να αξιολογήσουν την προσωπικότητα ενός άγνωστου ανθρώπου βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και πληροφοριών που θα λάμβαναν. 

Σε άλλους λοιπόν προσέφεραν ζεστό καφέ και σε άλλους παγωμένο. Το αποτέλεσμα ήταν ότιόσοι κρατούσαν στα χέρια τους μια ζεστή κούπα καφέ, αξιολόγησαν πιο θετικά το άγνωστο πρόσωπο, σε αντίθεση με αυτούς που κεράστηκαν κρύο ρόφημα. 

Ένα κρύο ερέθισμα ενεργοποιεί την περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού που συνδέεται με μια διαταραχή της προσωπικότητας και είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους δύσπιστους και μη συνεργάσιμους.

πηγη : govastileto.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου