Σε επιφυλακή η UNICEF μετά το χτύπημα του τυφώνα στις Φιλιππίνες

Ο τυφώνας Κόπου που έπληξε την Κυριακή τις Φιλιππίνες έφερε καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος και επικοινωνίας και κατέστρεψε δρόμους και γέφυρες. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία πάνω από 12.125 οικογένειες διαμένουν σε 136 κέντρα μετακομιδής και 104.299 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.
Ο αριθμός των πληγέντων αυξάνει μέρα με τη μέρα καθώς έρχονται συνεχώς αναφορές από τις πληγείσες περιοχές.
Σε φυσικές καταστροφές όπως αυτή τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα γι’ αυτό η UNICEF ήταν ήδη σε ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης μέρες πριν ο τυφώνας πλήξει το αρχιπέλαγος.
«Η πρώτη προτεραιότητα της UNICEF είναι να διασφαλίσει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και προστατευμένα. Μετά από έναν τυφώνα, τα παιδιά αντιμετωπίζουν κινδύνους από μολυσμένες πηγές νερού, έλλειψη τροφίμων, επιδημίες όπως η χολέρα, υποθερμία, διάρροια και πνευμονία. Δεύτερον, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο ρυθμός της ζωής των παιδιών έχει αποκατασταθεί και ότι θα επιστρέψουν πίσω στο σχολείο το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η Lotta Sylwander, εκπρόσωπος της UNICEF στις Φιλιππίνες. Το αργό πέρασμα του τυφώνα Κόπου περιλαμβάνει ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές και ανησυχούμε για την ευημερία όλων των παιδιών που επλήγησαν. Η UNICEF είναι έτοιμη να βοηθήσει αμέσως μόλις της ζητηθεί από τις αρχές.»
Η UNICEF προβλέπει ανάγκες για την αποκατάσταση της παροχής ασφαλούς νερού στις πλημμυρισμένες περιοχές, για την υγεία και τη διατροφή και συγκεκριμένα για την υποστήριξη σε θηλάζουσες μητέρες και νεογέννητα παιδιά καθώς και την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. Η UNICEF έχει προ-τοποθετήσει προμήθειες για περίπου 12.000 οικογένειες που περιλαμβάνουν ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, σετ προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, σχολικά είδη, θεραπευτικές τροφές, σκηνές και γεννήτριες. Για την αναπλήρωση των προμηθειών έκτακτης ανάγκης που έχει στην περιοχή η UNICEF απευθύνει έκκληση για 2,8 εκατ. δολάρια.
Η τυφώνας Κόπου είναι ο 12ος τροπικός κυκλώνας που πλήττει τις Φιλιππίνες φέτος. Η χώρα πλήττεται συνήθως από περισσότερους από 20 τυφώνες το χρόνο. Φέτος αναμένεται να είναι πιο έντονοι ως αποτέλεσμα του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Ενισχύστε τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου