Γίνε Νονός της UNICEF

Μόλις 0,67 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα, εξασφαλίζουν τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο

Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Νονός της UNICEF δεν αφορά στην υποστήριξη ενός μόνο παιδιού. Η μηνιαία σας συνεισφορά χρηματοδοτεί ουσιαστικές δράσεις της UNICEF που θα σώσουν τη ζωή χιλιάδων παιδιών, όπως ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς και η παροχή γευμάτων σε παιδιά ορφανά από το AIDS. Αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως η οργάνωση μιας εκεχειρίας, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά του προσωπικού σε επικίνδυνες περιοχές για να παρέχουν βοήθεια. Ή ακόμη η εγκατάσταση μιας αντλίας νερού που θα σημαίνει ασφαλές πόσιμο νερό σε μια κοινότητα. Μπορεί να μεταφραστεί στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο όπου θα μάθουν βασικές τεχνικές για να επιτύχουν αργότερα στη ζωή τους, και σε πολλές άλλες ζωτικής σημασίας δράσεις.
Συμπληρώστε σήμερα κιόλας την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και γίνετε Νονός της UNICEF - ένας πιστός φίλος των παιδιών!
 

Η Delphine είναι 5 μηνών.
Ζει στο χωριό Nyramaturtu, στην κεντρική Ρουάντα, με τους γονείς της και τις δύο αδελφές της, την Angelique και την Olive, 5 και 2 ετών αντίστοιχα. Η οικογένεια της Delphine είναι πολύ φτωχή. Ζουν σε μια πλινθόκτιστη καλύβα και οι γονείς της δουλεύουν στα κτήματα, για να κερδίσουν λίγα χρήματα ώστε να εξασφαλίσουν το φαγητό για εκείνους και τα τρία παιδιά τους.
Η Delphine πάσχει από ελονοσία, που της προκαλεί υψηλό πυρετό και εμετούς. Η μητέρα της την μετέφερε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου νοσηλεύτηκε και της χορηγήθηκε άμεσα η αναγκαία θεραπευτική αγωγή. Όταν η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε, δόθηκαν στη μητέρα της τα απαραίτητα φάρμακα για να ολοκληρώσει την θεραπεία της Delphine στο σπίτι, καθώς και μια ειδική κουνουπιέρα, εμποτισμένη με εντομοαπωθητικό, που ο υγειονομικός της έδειξε πώς να χρησιμοποιεί, για να αποφύγει ενδεχόμενες νέες μολύνσεις.
Δυστυχώς κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένα παιδί χάνει τη ζωή του από ελονοσία, καθώς δεν κοιμάται κάτω από τις ειδικές κουνουπιέρες και δεν έχει πρόσβαση σε ειδική θεραπεία μέσα σε 24 ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων της ασθένειας.
Η Delphine είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μέσα από το πρόγραμμα συστηματικών υποστηρικτών «Νονός της UNICEF», η UNICEF φροντίζει για την υγεία και ανάπτυξη πολλών παιδιών όπως η Delphine, σε μια ολόκληρη περιοχή ή σε μια χώρα, στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της υγιεινής.
Χάρη στην ειδική κουνουπιέρα και την άμεση θεραπεία η Delphine είναι πλέον υγιής.
Ανεξάρτητα από το πως χρησιμοποιούνται τα χρήματά σας, να είστε σίγουρος ότι προωθούνται εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου