Σήμερα συνεδριάζει το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen

Σύσκεψη πραγματοποιεί σήμερα το 20μελές συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, την ώρα που οι προθεσμίες των γερμανικών ρυθμιστικών αρχών και των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου προκειμένου ο όμιλος να λογοδοτήσει για το σκάνδαλο των τιμών των ρύπων, εκπνέουν. 
Από τις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδος το εποπτικό συμβούλιο βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βολφσμπουργκ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες. 

Ο γερμανικός όμιλος, μετά την παραδοχή της παραποίησης των τιμών ρύπων καθώς και τις ενέργειές της, δέχεται έντονες πιέσεις να κατονομάσει τους υπευθύνους καθώς και να αναφέρει ακριβώς σε πόσα οχήματα που έφεραν το επίμαχο λογισμικό θα γίνουν μετατροπές και εάν εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές και στην Ευρώπη.
Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφαλείας Οχημάτων (ΚΒΑ) της Γερμανίας έχει δώσει στη Volkswagen περιθώριο έως σήμερα για να εξηγήσει το πώς ακριβώς σκοπεύει να καταστήσει τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ συμβατά με τη νομοθεσία για την εκπομπή ρύπων. 
Έντονη είναι η ανησυχία των ιδιοκτητών να μάθουν εάν οι μετατροπές θα επηρεάσουν την οικονομία καυσίμου και τις επιδόσεις των οχημάτων ενώ οι αναλυτές θέλουν να μάθουν το τελικό κόστος της ανάκλησης των αυτοκινήτων. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το 20μελές συμβούλιο πρόκειται να ενημερωθεί επί της εσωτερικής έρευνας στο σκάνδαλο, ενώ παράλληλα αναμένεται να επιβεβαιωθεί και η ανάληψη της προεδρίας του ομίλου από τον πρώην οικονομικό διευθυντή Χανς-Ντίτερ Πετς. Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί επίσης και ο εκπρόσωπος της αμερικανικής νομικής εταιρίας Jones Day, που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.
Ακόμα ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κατονομαστούν οι υπαίτιοι. 
Το κλίμα που επικρατεί στη διοίκηση της εταιρίας είναι εφιαλτικό εν αναμονή της αυριανής κατάθεσης του επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας ενώπιον εποπτικής επιτροπής του Κογκρέσου.
Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την παράδοση των επαγγελματικών οχημάτων Caddy στη Σουηδία. Ο Μάρκους Τόμασφολκ, επικεφαλής ενημέρωσης του ομίλου Volkswagen στη Σουηδία, είπε ότι οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν το όχημα, το οποίο, ωστόσο, δεν θα παραλαμβάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημερωμένη έκδοση των κινητήρων ντίζελ Euro 5.
Πρόκειται για το μόνο νέο μοντέλο της VW που πωλείται στη Σουηδία με κινητήρα Euro 5, το οποίο σχετίζεται με το σκάνδαλο των παραποιημένων τιμών για τους ρύπους. Το επιβατικό μοντέλο Caddy έχει κινητήρα Euro 6, εξήγησε ο Τόμασφολκ.
Στην Αυστραλία, ο αριθμός των οχημάτων που πουλήθηκαν με το επίμαχο λογισμικό ξεπέρασε τις 90.000 από τις 77.000, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων Audi.
Η αυστραλιανή μονάδα της Volkswagen είπε ότι είχε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα προκειμένου να εξακριβώσουν οι πελάτες της εάν οι επίμαχοι κινητήρες ντίζελ ΕΑ 189 είχαν εγκατασταθεί στα οχήματά τους – που περιλαμβάνουν περίπου 55.000 επιβατικά Volkswagen, 5.000 Skoda και περισσότερα από 17.000 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen.
Εκπρόσωπος της Audi Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι η συσκευή είχε τοποθετηθεί και σε 14.000 οχήματα Audi.

www.sofokleousin.g
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου