Η Κέητ Μίντλετον των Ιμαλαΐων -Η βασίλισσα του Μπουτάν, 25 ετών, μορφωμένη καλλονή

Η βασίλισσα του Μπουτάν είναι η νεαρή σύζυγος του «βασιλιά Δράκου» Jigme Khesar Namgyel Wangchuck που είναι ο πέμπτος μονάρχης του Μπουτουάν. Είναι οι νεότεροι βασιλείς του κόσμου.
Η χώρα -ΚΡΑΤΟΣ 700.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ-  μεταξύ της Ινδίας και του Θιβέτ και είναι το τελευταίο βασίλειο των Ιμαλαϊων.
Η νεαρή βασίλισσα Jetsun Pemγεννήθηκε στο Θιμβού, πρωτεύουσα του Μπουτάν. Είναι εγγονή πρίγκηπα που ήταν ετεροθαλής αδελφός του 3ου βασιλιά της χώρας. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια 5 παιδιών και σπούδασε στην Ινδία και στην Μεγάλη Βρετανία. Εχει ένα πτυχίο του Regent College του Λονδίνου σε διεθνείς σχέσεις, ψυχολογία και ιστορία τέχνης.

Ο σύζυγός της βασιλιάς σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Οξφόρδη. Παρότι η πολυγαμία επιτρέπεται στο Μπουτάν ο βασιλιάς ερωτεύτηκε την πανέμορφη γαλαζοαίματη και δήλωσε ότι θα παραμείνει η μοναδική σύζυγος στη ζωή του.
Στο εξωτικό Μπουτάν τα έθιμα των βασιλιάδων δεν διαφέρουν πολύ. Η νεαρή βασίλισσα είναι επικεφαλής ενός συλλόγου που επιτρέπει σε παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, να βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η βασίλισσα είναι πολύ δραστήρια και χρησιμοποιεί τη σελίδα της στο facebook για να ανεβάσει εικόνες από τις δραστηριότητες του πολυαγαπημένου της συζύγου.

Η Κέητ Μίντλετον των Ιμαλαϊων, όπως την αποκαλούν στη Δύση, είναι επίσης πρέσβειρα του ΟΗΕ για το περιβάλλον.
Μετά από 4 χρόνια γάμου, το βασιλικό ζευγάρι ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περιμένει το πρώτο του παιδί και είναι γιός.

Ο μονάρχης Jigme Khesar Namgyel Wangchuk είναι 32 ετών και πρόκειται για τον νεότερο βασιλιά στον κόσμο. Λατρεύεται από το λαό του και ανέβηκε στο θρόνο μετά την παραίτηση του πατέρα του. Την ημέρα του γάμου του, ο οποίος αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά για τους 700.000 κατοίκους της χώρας, χιλιάδες άνθρωποι κατέφθασαν με τα πόδια μπροστά στο παλάτι για να παρακολουθήσουν από κοντά τα γεγονότα.
Ο βασιλιάς θεωρείται στη χώρα “Ro Mak Mak”, που σημαίνει «εξαιρετικά όμορφος και ταπεινός».Πηγή: Η Κέητ Μίντλετον των Ιμαλαΐων -Η βασίλισσα του Μπουτάν, 25 ετών, μορφωμένη καλλονή [εικόνες] | iefimerida.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου