ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου, (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 - 3ος όροφος, γρ. 27), από τις  02-11-2015 έως και  τις 13-11-2015, κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 9:00  έως και τις 13:00. Το ύψος του ποσού της διατακτικής,  θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε: «Οι διατακτικές είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Αυτό το πρόγραμμα συμπληρώνει άλλα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις διανομές νωπών τροφίμων κ.α. Οι δικαιούχοι αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους και αυτό το νούμερο είναι από μόνο του αρκετό για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει και η πόλη μας. Είναι αδιανόητο για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν σήμερα,  θέματα επισιτιστικής βοήθειας για τόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Από την πλευρά του Δήμου, όλοι μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και μάλιστα το επόμενο διάστημα, αναμένουμε την έναρξη του μεγάλου επισιτιστικού προγράμματος, που εκτελούμε μαζί με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να καλύψει σχεδόν καθ΄ ολοκληρία,  τις σχετικές ανάγκες των δημοτών μας. Δυστυχώς, όμως, επαναλαμβάνω, διαχειριζόμαστε πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Απαραίτητα δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες)

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία).
2. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
3. Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση   
   μόνιμης κατοικίας.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά.
5. Απόφαση υγειονομικής επιτροπής 67% & άνω (εφόσον υπάρχει). 
6. Κάρτες  ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
7. Εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2014-οικονομικου έτους 2015 (όλων των ενηλίκων) –το  Ε9 (εφόσον υπάρχει)  
και συγκεκριμένα τα κριτήρια ως προς το εισόδημα:  


Μέλη

οικογένειας

Εισόδημα
μέχρι
1 άτομο
6.000€
2 άτομα
7.500€
3 άτομα
9.000€
4 άτομα
10.500€
5 άτομα
13.000€
6 άτομα
& άνω
15.000€

                    Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου