Ταξίδι στην παραμυθένια Τζάιπουρ την ροζ πόλη με τα παλάτια της Ινδίας – Πανοραμικές αερολήψεις


Εμπιστεύομαστε  τον ιστότοπο Ρώσων αεροφωτογράφων airpano.ru για να σας ταξιδεύει σε πόλεις και μέρη που θα σας μαγέψουν...
Τα ονειρικά τοπία του πλανήτη μας έχουν φωτογραφηθεί  με επιμέλεια από ψηλά χάρις στον επαγγελματισμό και την τελειότητα των καλλιτεχνών της εικόνας οπότε εκτός από τις φωτογραφίες αξίζει να δείτε και το πανόραμα 360° της κάθε χώρας η πόλης ξεχωριστά.
Η Τζαϊπούρ, επίσης γνωστή και ως «ροζ πόλη», είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του Ινδικού κράτους του Rajasthan. Ιδρύθηκε στις 18 Νοέμβρη του 1727 από τον μαχαραγιά Sawai Jai Singh τον δεύτερο, τον κυβερνήτη του Amber. Η πόλη σήμερα έχει 3,1 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Τζαϊπούρ είναι μία από τις καλύτερα σχεδιασμένες πόλεις της Ινδίας, η οποία βρίσκεται στις περιοχές ημι-έρημου του Rajasthan. Η πόλη που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της βασιλείας, τώρα είναι η πρωτεύουσα του Rajasthan.
Η δομή της είναι ένα από τις καλύτερα σχεδιασμένες πόλεις της Ινδίας , η οποία βρίσκεται
στα ημι-έρημο εδάφη του Rajasthan και έχει στοιχεία από τους Rajputs και των βασιλικών οικογενειών. Προς το παρόν η Τζαϊπούρ είναι ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο με όλες τις προϋποθέσεις μιας μητροπολιτικής πόλης. H Τζαϊπούρ έχει μερικές μεγάλες και διάσημες περιοχές της Ινδίας όπως Mansarovar, Vaishali Nagar, Sanganer, Jhotwara, Amba-Bari, Πάρκο Raja κλπ.
Η πόλη είναι αξιοσημείωτη ανάμεσα στις ινδικές πόλεις για το πλάτος και την απλότητα των δρόμων της οι οποίοι απλώνονται σε έξι τμήματα που χωρίζονται από δρόμους πλάτους 34μ.(111 πόδια). Το παλάτι Hawa Mahal περικλείει ένα εκτεταμένο συγκρότημα ανακτόρων, επίσημους κήπους και μία μικρή λίμνη.
Το οχυρό Nahargarh ήταν η κατοικία του βασιλιά Sawai Jai Singh του δεύετερου. Το παρατηρητήριο Jantar Μantar είναι ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Τζαϊπούρ είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Rajasthan και την Ινδία. Η πόλη βάφτηκε με ροζ το 1876 για να υποδεχτεί τον πρίγκιπα Albert, εξίσου και το όνομα «Ροζ Πόλη».

πηγη : eirinika.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου