Κατασχετήριο στον Ευάγγελο Βενιζέλο από τους απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων προχώρησαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Οι εργαζόμενοι ζητούν από πελάτες της εταιρίας που εμφανίζονται να οφείλουν στην εταιρία χρήματα, να πληρώσουν απευθείας τους εργαζόμενους της εφημερίδας στη βάση δικαστικών αποφάσεων που έχουν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους.

Κατασχετήρια έχουν επιδοθεί σε δεκάδες πελάτες (όπως διαφημιστικές εταιρίες, φορείς κλπ) μεταξύ αυτών και στον πρώην πρόεδρο τουΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται να χρωστά ένα ποσό στην εταιρία.

Σημειώνεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνδέεται με εξ αγχιστείας συγγενική σχέση με τον επιχειρηματία του εντύπου κ. Μπακατσέλο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες η ιδιοκτησία της εφημερίδας προχώρησε σε παύση πληρωμών και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου.

Οι εναπομείναντες 108 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 8 μήνες, ενώ βρίσκονται υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας καθώς και δεν έχουν απολυθεί αλλά ούτε και εργάζονται.

Τέλος, η εταιρία- στο μετοχικό σχήμα της οποίας συμμετέχουν ο Πήγασος (Μπόμπολας), ΔΟΛ (Ψυχάρης) και η εταιρία Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου)- έχει οφειλές πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

πηγη :

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου