Εκλογές ΝΔ: Πρώτος Μεϊμαράκης -Δεύτερος Μητσοτάκης -Δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου

Στις 10 Ιανουαρίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε και μετά τα μεσάνυχτα ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού σε αυτό τον πρώτο γύρο, που χαρακτηρίστηκε από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%. Μονομάχοι στη μάχη του Ιανουαρίου, όπως όλα δείχνουν, οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Οι πληροφορίες, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τους 4 υποψηφίους να συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: 
  • Μεϊμαράκης: Στο 40%
  • Μητσοτάκης: Κοντά στο 30% 
  • Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%
  • Γεωργιάδης: Κάτω από 10%
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί και συγκεκριμένα στις 08:00, με τη Συγγρού να διατείνεται ότι είναι απαραίτητη η διασταύρωση των στοιχείων των εφορευτικών επιτροπών από την ψηφιακή βάση που δημιούργησε η Vodafone και ότι μέχρι τις 01:00 είχαν μικρό ποσοστό της επικράτειας (περίπου 11%). 
Μεϊμαράκης: Μήνυμα στην κυβέρνηση η μαζική προσέλευση στις κάλπες
Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργά τη νύχτα, τόνισε ότι η μαζική προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες.  Οσον αφορά το αποτέλεσμα δήλωνε ότι η εκλογή θα πάει σε δεύτερο γύρο και δεν τίθεται θέμα περί του αντιθέτου. 
Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρθηκαν και στην επιρροή που είχαν οι διαρροές του κ. Καραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο ΚώσταςΚαραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μαs -
Μητσοτάκης: Καλώ τους 400.000 ψηφοφόρους, στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που άρχισε να σχηματίζεται εικόνα για το αποτέλεσμα, δεν άφηνε κανένα περιθώριο παραίτησης υπέρ του πρώτου. Αντίθετα, ξεκαθάρισε ότι θα πάει κανονικά σε δεύτερο γύρο και ότι μάλιστα θα βγει πρώτος. 
Την πρόθεσή του αυτή επιβεβαίωσε στη δήλωση που έκανε μετά τα μεσάνυχτα, όπου και ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο, ενώ απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Τι θα κάνουν Τζιτζικώστας-Αδωνις 
Μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται να τοποθετηθούν υπέρ κάποιου υποψηφίου και οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου. Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι ο κ. Γεωργιάδης θα τοποθετηθεί υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Πηγή: Εκλογές ΝΔ: Πρώτος Μεϊμαράκης -Δεύτερος Μητσοτάκης -Δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου | iefimerida.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου