Η Ντόρα δέχτηκε με αξιοπρέπεια την ήττα της το 2009

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τη Συγγρού, δείχνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κινείται άνω του 40%, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτω από το 30%.
Η μεταξύ τους διαφορά λοιπόν είναι ξεκάθαρα διψήφια, και ο πρώτος έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό πολιτικό όριο του 40%, που του δίνει καθαρή πλειοψηφία μεταξύ εκείνων που ψήφισαν χθες στις εσωκομματικές κάλπες της Νέας Δημοκρατίας, και, για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της κοινωνικής βάσης της γαλάζιας παράταξης, προδικάζει ευρεία επικράτησή του στον δεύτερο γύρο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κέρδισε μέχρι σήμερα τις εντυπώσεις, με την πολιτική, ουσιαστική και αξιοπρεπή καμπάνια που έκανε.
Με τη στάση του, να εκφράζει λιγότερο από το 1/3 εκείνων που ψήφισαν, και παρόλαυτά να οδηγεί την αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο, μετά από δυο εβδομάδες, σέρνοντας την Κεντοδεξιά στα… πατώματα, καθώς η εκλογική περίοδος θα κλείνει τότε… 4 μήνες, τσαλακώνει τις εντυπώσεις που ο ίδιος κέρδισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε πάντοτε αξιοπρεπής πολιτικός. Οι φιλοδοξίες φυσικά είναι ανθρώπινες. Και θεμιτές. Αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι η παράταση του αυτομαστιγώματος της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει τις εκλογές; Οι υποστηρικτές του, προφανώς και ο ίδιος, αυτό πιστεύουν.
Η κοινή πολιτική και εκλογική λογική, δεν συμφωνεί μαζί τους. Ούτε η εκλογική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε χθες για τη Νέα Δημοκρατία, με σαφή επικράτηση της καραμανλικής πτέρυγας. Που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε πόλωση καραμανλικών-μητσοτακικών στον δεύτερο γύρο, τραυματίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.
Γι’ αυτό και αρκετοί θυμήθηκαν την αξιοπρεπή στάση που κράτησε στην αντίστοιχη εσωκομματική εκλογή του 2009 η Ντόρα Μπακογιάννη. Που ήταν φαβορί, αλλά έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά. Που ξεπέρασε το 40%. Και που είχε πολύ πιο “βαρύ” πολιτικό αποτύπωμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και όμως, η Ντόρα έκανε πίσω, για να μην τραυματιστεί περισσότερο η Νέα Δημοκρατία. Άλλο που μετά από μήνες… αποχώρησε, έπειτα από τη διαγραφή της από τον Αντώνη Σαμαρά.
Το βράδυ των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου, η Ντόρα κατάλαβε τι ήθελαν να πουν με την ψήφο τους οι Νεοδημοκράτες. Και με την αξιοπρεπή στάση της, προστάτευσε την παράταξη.
Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει με τη στάση την οποία κρατάει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

http://ysterografa.gr/politics/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CF%84/
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου