Γαρίδες ψητές για το ρεβεγιόν..

Αυτή η συνταγή ισχύει σε περίπτωση που δεν θέλετε να σερβίρετε πάλι το γνωστό χοιρινό στο τραπέζι του ρεβεγιόν αλλά ούτε να ξαναψήσετε γαλοπούλα.
Γαρίδες θα βρείτε εύκολα γιατί είναι η εποχή τους. Αγοράστε το μέγεθος που θέλετε ή αντέχετε γιατί είναι αρκετά ακριβές. Αν μπορείτε να αγοράσετε καραβίδες, ακόμη καλύτερα για τη συνταγή.
Για ψητές γαρίδες
  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Από το ψυγείο τις βάζετε κατευθείαν στον νεροχύτη
  • Καθαρίζετε το κυρίως σώμα ώστε να μην είναι αναγκασμένοι οι καλεσμένοι σας να καθαρίζουν στο ρεβεγιόν με τα δάχτυλα
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεται όλα τα παραπάνω υλικά για να κάνετε μαρινάδα
  • Ανακατεύετε δηλαδή το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
  • Μέσα στο μπολ βάλτε τις καθαρισμένες γαρίδες
  • Γυρίστε της καλά για να πάρουν παντού τη μαρινάδα
  • Αφήστε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες
  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψήστε τις γαρίδες όσο πιο κοντά γίνεται στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να μη καούν
  • Είναι έτοιμες
Μπορείτε να τις παρουσιάσετε με όποιον τρόπο επιλέξετε:



Πηγή: Γαρίδες ψητές για το ρεβεγιόν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου