Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο

Η Anna Del Conte, Ιταλίδα συγγραφέας της γαστρονομικής σκηνής δήλωσε κάποτε για το ριζότο: «Αν δεν θέλετε βούτυρο στο ριζότο, καλύτερα να φάτε κάτι άλλο».
Το ριζότο μπορεί να είναι ένα εύκολο φαγητό για όλους κάθε στιγμή, αρκεί να είναι φρεσκομαγειρεμένο, μαγειρεμένο με υπομονή και κρεμώδες!
Το χρονικό προς την απόλαυση ξεκινά ως εξής:
Αρχικά προμηθεύεσαι το ιδανικό ρύζι, στα πρώτα μου ριζότο χρησιμοποιούσα το κοινό ρύζι καρολίνα, που σίγουρα είχα στο ντουλάπι μου, στην πορεία έμαθα οτι με τις τρεις, παρακάτω, συγκεκριμένες ποικιλίες μπορείς να φτιάξεις το πιο έξοχο ριζότο.
Τα Ιταλικής προέλευσης αρμπόριο (Arborio) η πιο γνωστή ποικιλία, το καρναρόλι (Carnaroli) και το βιαλόνε νάνο (Vialone nano), όποιο και να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και αυτό οφείλεται στο άμυλο που απελευθερώνουν οι κόκκοι του.
Επόμενο βήμα, διάλεξε την αγαπημένη σου συνταγή και ένα αγνό, πλούσιο, βαθυκίτρινο και αληθινό βούτυρο που φτιάχνεται με μεράκι, αν με ρωτήσεις με ποιο βούτυρο έχω αγαπήσει περισσότερο τον τελευταίο καιρό, θα σου πω το βούτυρο Kerrygoldτο βούτυρο είναι το πρώτο και το τελευταίο βασικό συστατικό για το τέλειο ριζότο.
Ναι, καλά διάβασες, εξάλλου ποιος δεν γνωρίζει λατρεμένο-εγγύηση τυρί Regato Kerrygold (όχι, πες μου και που δεν το έχουμε δοκιμάσει), ετοιμάσου λοιπόν να υποδεχτείς και το βούτυρο γιατί επιτέλους κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.
Θυμήσου οτι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και ένα ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα, η προετοιμασία των υλικών απαραίτητη, όπως και ένας καλός καυτός ζωμός.
Άσε το κρασί να εξατμιστεί καλά ώστε να σβήσει η οξύτητα και δώσε βάσει στον απαιτούμενο χρόνοςμέχρι να υποδεχτεί το τηγάνι σου το επόμενο υλικό και τον ζωμό με μέτρο και υπομονή.
Αρωμάτισε και καρύκευσε σύμφωνα με τα γούστα σου, ανακατεύεις συνεχώς, περίπου 20 λεπτά χρειάζονται για να πάρεις το ιδανικό αποτέλεσμα.
Μια χούφτα απαραίτητη παρμεζάνα και ξανά βούτυρο, εκεί θα καταλάβεις γιατί το βούτυρο Kerrygold έχει κερδίσει παγκόσμια τους καταναλωτές, για την σημασία της ποιότητας, την παράδοση της Ιρλανδίας στα γαλακτοκομικά και τι συμβαίνει όταν οι αγελάδες βόσκουν σε οικογενειακές φάρμες, πάντα ελεύθερες, στα καταπράσινα λιβάδια της Ιρλανδίας!
Γρήγορα σερβίρεις, τους έχεις όλους εκεί δίπλα και χαζεύεις πως απολαμβάνουν!


 Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο
•Προετοιμασία: 5′ •Έτοιμo σε:5′ •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
200 gr. ρύζι για ριζότο
200 gr. πορτοκαλί κολοκύθα
150 gr. βούτυρο Kerrygold
50 gr. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
800 ml. ζωμό κοτόπουλο καυτό
50 ml. κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι

ΕκτέλεσηΚόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και προετοιμάζουμε τον ζωμό, τον οποίο θέλουμε καυτό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα με 50 gr. βούτυρο και ένα κλωναράκι φασκόμηλο, σωτάρουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα κολοκύθας και στην υπόλοιπη προσθέτουμε 200 ml. από τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Βούτυρο Kerrygold
Την υπόλοιπη την τοποθετούμε σε πυρέξ, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Πολτοποιούμε την βρασμένη κολοκύθα στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 50 gr. βούτυρο, όταν «ιδρώσει» προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί, βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά και με υπομονή τον ζωμό και τον πουρέ από την κολοκύθα, δεν σταματάμε να ανακατεύουμε το ριζότο μέχρι να χυλώσει.
Τέλος καρυκεύουμε, αποσύρουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα, 1-2 φύλλα φασκόμηλο και το βούτυρο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.
Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο
Tips:
– Αν θέλετε μπορεί να τηγανίσετε μερικά φύλλα φασκόμηλου για το σερβίρισμα.
– Τόσο το προσούτο, όσο και το ξύσμα πορτοκαλιού ταιριάζουν ιδανικά.
– Αν θέλετε προσθέστε ελάχιστο κουρκουμά.
– Αντί για ζωμό κρέατος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών.
Συνταγές με Κολοκύθα
Κολοκύθα Συνταγές
Συνταγή για Ριζότο με Κολοκύθα
Ριζότο με Κολοκύθα
Rissoto με κόκκινη κολοκύθα
Ριζότο Εύκολη Συνταγή
 πηγη :funkycook.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου