Υλικά
40 μπλινίς (ή λεπτές φέτες από μπαγκέτα)
100 γρ. αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
ξύσμα 2 λεμονιών
χυμός 1 λεμονιού
40 μπλινίς (ή λεπτές φέτες από μπαγκέτα)
100 γρ. αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
ξύσμα 2 λεμονιών
χυμός 1 λεμονιού
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 5΄
Διαδικασία:
Βάζουμε τα μπλινίς σε ένα ταψί και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο στους 180° C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Αλείφουμε τα μπλινίς με το μείγμα γιαουρτιού - άνηθου και πάνω στο καθένα βάζουμε μια λεπτή φετούλα αυγοτάραχο. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα των λεμονιών, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
short link:
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου