Απίστευτο και όμως αληθινό ! ο Φάρος Κερατσινίου στον τελικό μπασκετ Ελλαδος..!

Ιστορία έγραψε ο Φάρος Κερατσινίου, ο οποίος επικράτησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 69-65 του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στις 21 Φεβρουαρίου.
Ο Φάρος,  που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία,  έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που προκρίνεται στον τελικό, χωρίς να συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας, μετά τον Πανελλήνιο τη σεζόν 1986-87 και το Ρέθυμνο τη σεζόν 2006-07.
Η ομάδα του Πειραιά είχε στο πρώτο ημίχρονο σε σύνδεση με το καλάθι τον Μανώλη Παπαμακάριο, ο οποίος αρχικά πέτυχε 3/3 τρίποντα και συνέβαλε στο 13-8 με το οποίο προηγήθηκε ο Φάρος.
Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 13-11 με καλάθι του Ντούβνιακ, ενώ με πόντους του Μπατή ο Φάρος ξέφυγε και πάλι 16-11 για να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο στο υπέρ του 18-14.
Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πήρε προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Τσόχλα να πετυχαίνει το 24-23, όμως με σερί 6-0 των γηπεδούχων στο 15’ ο Φάρος προηγήθηκε με 29-24. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο καλάθι (31-29), όμως ο Φάρος κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 32-31.
Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με ένα επιμέρους 7-2 για τους γηπεδούχους το οποίο διαμόρφωσε το σκορ σε 39-33. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ακόμα και με οκτώ πόντους πίσω στο σκορ 45-37, όμως στη συνέχεια έλυσε το πρόβλημα στο σκοράρισμα και μείωσε στον πόντο 47-46, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.
Ο ΠΑΟΚ στον επίλογο μπήκε δυνατά και έδειξε πως θέλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Με σερί 7-0 πήγε πρώτη φορά στο +4 (51-55), όμως ο Φάρος προσπέρασε με 56-55, για να εξελιχθεί το παιχνίδι σε ντέρμπι στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Ο Βασιλειάδης με γκολ-φάουλ στο τέλος μείωσε σε 62-61 και το ματς στην ουσία κρίθηκε, όταν ο Παπαμακάριος κέρδισε τρεις βολές, σε μία φάση που είχαν προηγηθεί βήματα και έφερε τον Φάρο στο +3 (65-62).
Η ομάδα του Πειραιά στάθηκε πιο ψύχραιμη στην διαδικασία των βολών έχοντας και το αβαντάζ του προβαδίσματος και τελικά επικράτησε με 69-65, γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία της.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65.
ΦΑΡΟΣ (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Καράμπουλας 9, Μπατής 10, Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας 6, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 21, Σκορδίλης 10


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10, Κακαρούδης, Τσόχλας 3, Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2
πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου