Π.Τσάκος: Ψάχνουμε Έλληνες ναύτες με 1400 ευρώ

Στις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για εργαζόμενους αναφέρθηκε ο καπεταν Παναγιώτης Τσάκος της μεγάλης ομώνυμης ναυτιλιακής, από το βήμα του ναυτιλιακού συνεδρίου, σημειώνοντας οτι χρειάζονται ηλεκτρολόγοι, ναύτες, αξιωματικοί και αλλοι για τις κατώτερες θεσεις.
“Συζηταμε με την ΠΝΟ για να νομοθετήσουμε και να μπορούμε να παίρνουμε Έλληνες στα πλοία μας, ακόμη κιαν δεν εχουν ανάλογες σπουδές. Θα μείνουν δυο χρονια με μισθό κάτω των 1000 ευρω και μετά να προσληφθούν σε οργανική θέση ναυτου με πρώτο μισθό τα 1400 ευρω.”
“Τα πλοία αυξάνονται αλλα οι ναυτικοί μειώνονται και αυτο ειναι μεγάλο πρόβλημα γιατί όσο μειώνονται οι άνθρωποι, χάνεται η ναυτεργασία και η ναυτοσύνη” τόνισε.


“´Οταν ξεκίνησα υπήρχαν 140.000 ναυτικοί και τωρα ειναι 14.000. Το ανάποδο έγινε με τα πλοία μας” σημειωςε ο κ. Π. Τσάκος. Κάνουμε ενα κάλεσμα στα νεα παιδιά να έρθουν στα πλοία και να γίνουν οι ναυτικοί του μέλλοντος. Αλλιώς, οι ξένοι που έχουμε σημερα στα πλοία και τους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρω καθε χρόνο που πηγαίνουν στις χώρες του, θα μας πάρουν πολυ περισσότερα απο το συνάλλαγμα. Κερδίζουν ναυτοσύνη και θατους βρούμε στο μέλλον μπροστά μας, ανταγωνιστές”.

πηγη : mononews.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου