Γιατί το 2016 θα είναι η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας - Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι..

Δυσοίωνο εκτιμάται ότι θα είναι το 2016 καθώς σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρία Control Risks θα είναι η χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, ειδικά όσον αφορά την παγκόσμια ασφάλεια και την πολιτική αστάθεια.
Σύμφωνα με το CNBC, η τρομοκρατία, η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το διαδίκτυο, η κινεζική οικονομία που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και η πολιτική αβεβαιότητα, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες αβεβαιότητας και μεταβλητότητας το 2016.
Ως πιο επικίνδυνο παράγοντα, η συμβουλευτική εταιρεία αναδεικνύει την κινεζική οικονομία η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε ρυθμούς ανάπτυξης 6% γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πανικό στους επενδυτές.
Ιδιαίτερα σημασία δίνεται και στις σχέσεις που έχουν οι παγκόσμιοι ηγέτες μεταξύ τους, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ένας παράγοντας που φαίνεται πως ενώνει τα κράτη είναι η ανησυχία σχετικά με τη δραματική άνοδο των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2015. Παρά τη δυτική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους και τις εναέριες επιδρομές της Ρωσίας, η Control Risks εκτιμά πως δεν υπάρχει συντονισμένη ανταπόκριση και αυτή η ανησυχία θα ενταθεί.
Ειδικά για την Ευρώπη, η έρευνα της εταιρείας αναφέρει πως είναι πλέον μια ήπειρος διαλυμένη, με έντονο εθνικισμό και η οποία δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν, όπως η τρομοκρατία και η μεταναστευτική κρίση.
Μάλιστα, εκτιμά ότι η ανεπάρκεια αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Συνθήκη της Σένγκεν.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου