Τζ.Συναδινός: Οι στόχοι του 2016 στον αθλητισμό - Μπαράζ παρεμβάσεων τον Ιανουάριο

Για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα και κυρίως για τους στόχους και τα επόμενα βήματα της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού μίλησε ο ΓΓ του υπουργείου Τζούλιος Συναδινός στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.
  Ο κ.Συναδινός σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε θεσμικό επίπεδο και κυρίως ότι η είσοδος τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα παράγει αποφάσεις που ανοίγουν προοπτικές, στα θέματα του ποδοσφαίρου με την UEFA, την δημοκρατία στην ΕΠΟ, την διαφάνεια. Εγιναν επίσης κινήσεις για την βελτίωση των γηπέδων σε πολλές περιπτώσεις.
 
Τον Ιανουάριο έρχεται μπαράζ παρεμβάσεων, σε μία σειρά τομέων, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, αλλά και η κύρωση της οδηγίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, που έπρεπε να έχει γίνει από το 2013 και θα γλιτώσει την Ελλάδα από τον κίνδυνο μέχρι και αποκλεισμού από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και μάλιστα σε μία «ολυμπιακή χρονιά», με τους Αγώνες της Βραζιλίας.
 
Επίσης, γίνονται μεταρρυθμίσεις με βάση την Χάρτα της WADA για το ντόπινγκ, προκειμένου ο έλεγχος να απομακρυνθεί από τα πειθαρχικά των ομοσπονδιών και να έχει τον έλεγχο το Εθνικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ της Γενικής Γραμματείας. Ετσι, κανείς δεν θα είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος, όπως σημείωσε.
 
Τέλος, αλλάζει ο τρόπος κατανομής των πόρων στις  ομοσπονδίες, προκειμένου τα κεφάλαια του κράτους να φτάνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και με δημοκρατικότερο και αξιοκρατικότερο τρόπο στα σωματεία, με γνώμονα την ανάπτυξη των αθλημάτων.
 

«Μέσα στο Γενάρη θα τα δείτε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Συναδινός.

πηγη : stokokkino.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου