Νάουσα Πάρου: Επιτέλους βρέθηκε κτίριο για το αστυνομικό τμήμα

Τετρακόσιες μέρες χωρίς αστυνόμευση η ΝΑΟΥΣΑ της Πάρου, και οι κυβερνώντες αλλά και Χρυσοκλαράτοι της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ αλλού ….ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ, ενώ την ίδια στιγμή οι 4000 μόνιμοι κάτοικοι κλειδαμπαρώνονται από νωρίς στα σπίτια τους, φοβούμενοι τους …. ποντικούς που πλέον από τον Δεκέμβρη του 2014 δρουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.
 
 Είναι πλέον εθνική ντροπή για τους έχοντες την ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της έρμης και εξαθλιωμένης οικονομικά χώρας η οποία μάλιστα προβλέπεται και επιβάλλεται από το Σύνταγμα, εκεί στην Κωμόπολη των 4000 μόνιμων κατοίκων στην τουριστικότατη ΝΑΟΥΣΑ της Πάρου να μην έχει επαναλειτουργήσει ακόμα ο Αστυνομικός Σταθμός ,με αποτέλεσμα να έχει κυριεύσει όλους μα όλους ειδικά τους ηλικιωμένους κατοίκους ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΡΟΜΟΣ ότι μπορεί να πέσουν και αυτοί θύματα αδίστακτων ενόπλων η μη ληστών, όπως εκατοντάδες άλλοι στην υπόλοιπη χώρα.
Και δεν μιλάμε για αστυνομικό τμήμα το οποίο να χρειάζεται για να λειτουργήσει 20-30 αστυνομικούς όλων των βαθμών αλλά για έναν ΣΤΑΘΜΟ που για να επανδρωθεί και να προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους δεν χρειάζονται πάνω από 5 αστυνομικοί τον χειμώνα με ένα περιπολικό, και ενισχυμένος αυτός ο αριθμός ένστολων το καλοκαίρι τότε που ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ πλημμυρίζει από μερικές χιλιάδες τουρίστες έλληνες και ξένους.
Όμως αν και αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων η επαναλειτουργία του ΣΤΑΘΜΟΥ στην ΝΑΟΥΣΑ παραμένει για τους 4000 μόνιμους κατοίκους Όνειρο Θερινής Νυκτός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που κοιμούνται με τα όπλα παραπόδας να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις μπας τελικά και δουν ένστολο στα γραφικά σοκάκια του χωριού τους.
Και βέβαια έπρεπε να περάσουν 400  μέρες για να βρεθεί κατάλληλο κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΛ.ΑΣ για να νοικιασθεί ένα κτήριο που θα στεγάσει ένστολους, και βέβαια το χρονικό είναι μεγάλο αλλά αυτό οφείλεται όχι στην ηγεσία της αστυνομίας αλλά στην αρνητική στάση όλων όσων διαθέτουν κτήρια προς ενοικίαση τόσο εντός Ναούσης όσο και στα πέριξ.
Τελικά το κατάλληλο κτήριο βρέθηκε και η ιδιοκτήτρια του συμφώνησε τόσο στην χρονική διάρκεια ενοικίασης(12 χρόνια)όσο και στο μίσθωμα των αφορολογήτων 200 ευρώ τον μήνα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ για τα κτήρια που νοικιάζει, ενώ να επισημανθεί ότι το εν λόγω κτήριο διαθέτει και όλα απαραίτητα αλλά και προβλεπόμενα έγγραφα καταλληλότητας.
Όμως ακόμα και τώρα ο Σταθμός της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επαναλειτουργήσει, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η εντολή άνωθεν είναι η κατάργηση των περισσότερων αστυνομικών σταθμών της χώρας, ανάμεσα στους οποίους είναι και αυτός της Νάουσας στην Πάρο. Βλέπετε ελλείψη χρημάτων στάση εμπορίου.
Όμως σε λίγο έρχεται το Καλοκαίρι και το κυκλαδίτικο νησί θα κατακλεισθεί από  χιλιάδες ντόπιους  και ξένους τουρίστες που οι περισσότεροι θα διαλέξουν γι την διαμονή τους την ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ αν και πάλι δεν υπάρξει αστυνόμευση το κοινό ΕΓΚΛΗΜΑ θα δράσει και πάλι, και τότε να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν χάσει την ζωή του κάποιος κάτοικος της Νάουσας η κάποιος τουρίστας. Και βέβαια ευθύνη πλέον δεν θα έχουν οι αιρετοί άρχοντες του νησιού δηλ. ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος αλλά ούτε και ο πρόεδρος της Κοινότητας της Νάουσας Γιώργος Παπαδάκης , οι οποίοι φρόντισαν ήδη για την εξεύρεση του κτηρίου, αλλά και για την μεταφορά των πραγμάτων που χρειάζονται για την άμεση λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της Νάουσας.
Την ΠΛΗΡΗ ευθύνη για ότι συνεπάγεται από την μη επαναλειτουργία του Σταθμού, την έχει αποκλειστικά η ΗΓΕΣΙΑ της ΕΛ.ΑΣ αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ καλά θα κάνουν κάποιοι εκεί στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ να βγάλουν από το μυαλό και από τα πιθανά σενάρια τους ότι ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ της Νάουσας να λειτουργεί μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες και μετά πάλι θα κλείνει και η εκεί υπηρετούντες θα ξαναγυρίζουν στο Τμήμα της Παροικιάς.
Και αυτό κύριοι της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ γιατί πάνω από όλα προέχει η πλήρης και συνεχής ΑΣΦΑΛΕΙΑ των 4000 μόνιμων κατοίκων της Νάουσας, και όχι η ασφάλεια της καλοκαιρινής περιόδου.

πηγη : portcity.gr / Θανασης Λαμπροπουλος
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου