Μόνο το μπάσκετ κρατάει ψηλά την σημαία του Εθνικού ! του Γιωργου ΑρκουληΕτσι όπως έχουν καταλήξει τα πράγματα στον ιστορικό Εθνικό του Πειραιά, οι ειδήσεις που αφορούν τα διάφορα τμήματα το πολύ να απασχολήσουν τα Μέσα για ένα μονόστηλο, που λέγαμε παλιά οι εφημεριδογράφοι. Δυστυχώς, ούτε και η αθλητική ενημέρωση στην τηλεόραση (ειδικά την ΕΡΤ, που ανήκει σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους), καταδέχεται να δείξει αγώνα του Εθνικού για το μέτριο –είναι αλήθεια- πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας, και δικαίως δεν δείχνουν σεβασμό σε μια ομάδα ‘γειτονιάς’, που πηγαίνει στην Κρήτη και δέχεται από τον ΟΦΗ συντριβή και σκληρή ήττα σε ορεινά χωριά της μεγαλονήσου! Μετριότητα παρατηρείται και στην άλλοτε πανίσχυρη και μόνιμα τροπαιούχο επί δεκαετίες ομάδα της υδατοσφαίρισης, η οποία  από τότε που λιποτάκτησε ο Γιώργος Βασσιλόπουλοις
(κανακάρης του κυρ Τάκη!) δεν έχει στο ταμείο ούτε ένα κατοστάρικο προκειμένου να πάρει μέρος στα πλέϊ οφ!

Τι μένει; 

Μένει –ευτυχώς για την σημαία ου συλλόγου- η ομάδα μπάσκετ, που υπό τον έλεγχο του δραστήριου χρηματοδότη Βασίλη Δέρβου (γιού του παλαιού διοικητικού παράγοντα στις διοικήσεις Πατλάκα), ο οποίος θυμίζει το κλασικό ‘λίγα λόγια υψηλές επιδόσεις’. Είναι ένας παράγων που μιλάει ελάχιστα, ακούει πολύ και συνήθως κρίνει σωστά. Εχει στηρίξει στην προεδρία του Δημήτρη Καραφαντή, έναν βετεράνο πολίστα, και με πολλή φιλοδοξία (και χωρίς ουσιαστικά δημόσιες σχέσεις…) σημαδεύουν το άμεσο μέλλον που βέβαια έχει στόχο την άνοδο στην Α1.

Ηδη ο Εθνικός στο μπάσκετ βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με την ισχυρή ομάδα της Κύμης, πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα του Φάρου Κερατσινίου. Και τις δύο αυτές δυνάμεις τις έχει στον β’ γύρο εντός έδρας (σχήμα λόγου  διότι ο Εθνικός στερείται έδρας) και δεν είναι απίθανο να σημειώσει ισάριθμες νίκες που θα τον φέρουν στην κορυφή (και πιθανώς σε απ’ ευθείας άνοδο). Οπως είναι γνωστό, ως έδρα χρησιμοποιείται το γήπεδο της Καλλιθέας –ναί, πάνω στον βράχο του ‘Ελ Πάσο’!!!), αφού τα τελώνια που διοικούν το ΣΕΦ δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν παραχώρηση του σταδίου στον ιστορικό σύλλογο του ΠΕΙΡΑΙΑ. Προφανώς, για να μην βρίσκεται (ο Εθνικός) ‘στα πόδια’ των ‘μεγάλων’ του Λιμένος (τρομάρα τους!)

Απόψε σε αίθουσα της οδού Γούναρη 21-23, το τμήμα μπάσκετ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα, ξεχωριστά από τα λοιπά τμήματα του Εθνικού, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, μάλλον για λύπηση.  Να πάμε!Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου