Τα χαμόγελα της εξορίας: Οι πρόσφυγες δεν χάνουν το κουράγιο τους μέσα στο δράμα..

Το δράμα τους το παρακολουθεί όλος ο πλανήτης. Εικόνες σκληρές, δραματικές, με ανθρώπους να παλεύουν με τα κύματα, μικρά παιδιά να κλαίνε, σωσίβια εκείνων που δεν τα κατάφεραν να στοιβάζονται στην ακτή.
Ενας φωτογράφος αποφάσισε να αναδείξει τη διαφορετική πλευρά της προσφυγικής κρίσης. Και εστίασε τον φακό του στα χαμόγελα των προσφύγων, με τις φωτογραφίες του να δίνουν τροφή για σκέψη, στέλνοντας μήνυμα για τη δύναμη και το κουράγιο αυτών των ανθρώπων.
«Χαμόγελα στην εξορία», είναι ο τίτλος αυτής της δουλειάς του Φρεντερίκ Σεγκίν, με φωτογραφίες ανδρών, γυναικών και παιδιών, οι οποίοι χαμογελούν παρά την εξαιρετικά δεινή θέση στην οποία βρίσκονται.
Ο φωτογράφος βρέθηκε στον Λίβανο, τη Λέσβο, την ΠΓΔΜ και τη Γερμανία για αυτές τις φωτογραφίες. «Η ανθρώπινη δύναμη και αντίσταση πάντα με εντυπωσιάζει. Στη χειρότερη κρίση βλέπουμε χαμόγελα και ελπίδα στα μάτια των ανθρώπων», είπε ο Σεγκίν στην Telegraph.
Στόχος του, όπως εξηγεί, ήταν να αναδείξει την πιο ανθρώπινη και προσωπική πλευρά των προσφύγων σε διαφορετικά περιβάλλοντα. «Με υποδέχθηκαν περισσότερα χαμόγελα παρά δάκρυα», συμπληρώνει.


Πηγή: Τα χαμόγελα της εξορίας: Οι πρόσφυγες δεν χάνουν το κουράγιο τους μέσα στο δράμα [εικόνες] | iefimerida.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου