Αυτό είναι το νέο hot επάγγελμα με το χαμηλότερο ποσοστό απασχολούμενων στην Ελλάδα

Το χαμηλότερο ποσοστό απασχολούμενων στον τομέα ICT (Information and Communication Technology) είχε η Ελλάδα το 2014, εν μέσω μεγάλης ζήτησης για το κλάδο παγκοσμίως.
Στην Ε.Ε. περίπου 8 εκατ. άτομα εργάζονται ως ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνίας (στοιχεία 2014), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το επάγγελμα είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα, περίπου το 40% των επιχειρήσεων δυσκολεύονται να καλύψουν αντίστοιχες θέσεις εργασίας.
Το 2014, σε απόλυτους αριθμούς, οι μισοί ειδικοί ICT απασχολούνταν μόλις σε 3 χώρες, τη Βρετανία (1,49 εκατ. άτομα), τη Γερμανία (1,47 εκατ. άτομα) και τη Γαλλία (0,91 εκατ. άτομα).
Σε σχέση με τη συνολική απασχόληση (της κάθε χώρας) όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η Φινλανδία (6,7%), η Σουηδία (6%), το Λουξεμβούργο (5,15), η Εσθονία και η Ολλανδία (5%).
Αντίθετα, η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό (1,3%), ακολουθούν η Βουλγαρία και η Λιθουανία (1,9%) και η Λετονία 0,92%).
pinakas_eu.png
Σε σχέση με το 2011, οι ειδικοί ICT αυξήθηκαν ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Φινλανδία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο. Σε επίπεδο Ε.Ε. ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά περίπου 1,2 εκατ. άτομα μεταξύ 2011-2014 και το ποσοστό στη συνολική απασχόληση αυξήθηκε από το 3,2% στο 3,7%.
Το επάγγελμα κυριαρχείται από άνδρες σε ποσοστό 81,9%.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου