Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Σούπα...

Σήμερα το πρωί ξύπνησα και μου ήρθε στο μυαλό η ζεστασιά μιας σούπας, άλλωστε είμαστε στην καρδιά του χειμώνα..
Δεν είναι η χειρότερη ημέρα του χρόνου.., η λεγόμενη Blue Monday, μέρα είναι όμως και αυτη και θα περάσει .., και εδώ είναι που θυμήθηκα τα γιουβαρλάκια, τα τρυφέρα βουτηγμένα σε ζεστή σούπα αυγολέμονο!
Αν και αυτό το φαγητό είναι η επιτομή του comfort food, της παιδικότητας, της νοστιμιάς, της απλότητας δεν μπορώ να πω οτι δεν θα το προτιμήσω...

Γιουβαρλάκια της Μαμάς
•Προετοιμασία: 15′ •Έτοιμο σε: 45′ •Ποσότητα: 4-6 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
για τον κιμά

400 gr. κιμά μοσχαρίσιο, λάππα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
για την σούπα50 gr. ρύζι μακρύκοκκο Uncle Ben’s
500 ml. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
για το αυγολέμονο2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής
Τα γιουβαρλάκιαΨιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το κρεμμύδι στο πολυμηχάνημα.
Ετοιμάζουμε τον κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά για τον κιμά.
Τον ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά τουλάχιστον και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο και τον ζωμό νερό να βράσουν, όταν κοχλάσει ρίχνουμε τους κεφτέδες.
Βράζουμε για 10′ λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Δεν θέλουμε πολλά υγρά στο φαγητό μας, αν όμως χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό, ώστε να μην πάψει ο βρασμός.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό 15-30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα καθαρό γυάλινο σκέυος χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πηρούνι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους, σιγά-σιγά τον χυμό των λεμονιών, ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό και τέλος προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από τα ζεστά υγρά του φαγητού, όπου προσθέτουμε σε 3-4 μέρη μέσα στο αυγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε για ένα λεπτό την κατσαρόλα, σερβίρονται ζεστά και ταιριάζουν υπέροχα με στραγγιστό γιαούρτι!

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Σούπα

Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Αν θέλετε την σούπα σας περισσότερο ζουμερή προσθέστε επιπλέον ζωμό ενώ αν την προτιμάτε περισσότερο πηχτή επιπλέον ρύζι.
– Μπορείτε να προσθέσετε στην σούπα σέλινο, καρότο, πράσο ή άλλα λαχανικά εποχής.
– Αποφύγετε να χτυπήσετε τα ασπράδια με το μίξερ γιατί μια πολύ αφράτη μαρέγκα θα «κόψει» όταν πέσει στο ζεστό φαγητό.
– Μπορείτε την σούπα να την κάνετε με περισσότερα ή λιγότερα υγρά, όμως όσο πιο λιγότερα υγρά τόσο πιο κρεμώδης η σούπα.
– Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ζωμό με νερό.
– Το αυγολέμονο μπορεί να αντικατασταθεί από στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να προσθέσετε λίγο κόρν φλάουρ, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, στο αυγολέμονο ώστε να γίνει πιο πηχτή η υφή του, απλά μετά καλό είναι να βράσετε το φαγητό ακόμη 5 λεπτά για να ενσωματωθεί το κόρν φλάουρ.

Γιουβαρλάκια Συνταγές NCLE BENS
Συνταγές για Γιουβαρλάκια
Συνταγή για Γιουβαρλάκια


Γιουβαρλάκια  Σούπα
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου