Φορέστε τα τακούνια σας... για να σας κάνουν οι άνδρες όλα τα χατίρια!

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, αποκαλύπτει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να δώσουν προσοχή στα αιτήματα των γυναικών και να προσφέρουν τη βοήθεια τους με πιο άμεσο τρόπο όταν αυτές φορούν παπούτσια με ψήλο τακούνι παρά όταν επιλέγουν παπούτσια με χαμηλό.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας, συμπεριλαμβανομένης της σιλουέτας και του στιλ ενδυμασίας, μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του άνδρα και τη στάση του προς αυτή. Αυτή όμως είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει σε ποιο βαθμό το μέγεθος του τακουνιού των γυναικείων παπουτσιων μπορεί, από μόνο του, να επιδράσει στην ανδρική συμπεριφορά.

Για τους σκοπούς της μελέτης οι ερευνητές σχεδίασαν 4 πειραματικές συνθήκες. Στην πρώτη συμμετείχαν 90 άνδρες και αναλύθηκαν οι απαντήσεις που έδωσαν σε μια 19χρονη γυναίκα που φορούσε είτε ψηλοτάκουνα, είτε παπούτσια χωρίς τακούνι. Οι ερωτήσεις που τους έκανε ήταν σχετικές με τη ισότητα των δύο φύλων.

Στη δεύτερη συνθήκη συμμετείχαν 180 γυναίκες και 180 άνδρες. Τέσσερις γυναίκες που συνεργάζονταν με τους ερευνητές, οι οποίες φορούσαν είτε παπούτσια με ψηλό τακούνι είτε παπούτσια χωρίς τακούνι, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε μια έρευνα σχετικά με τις τοπικές διατροφικές συνήθειες.

Στην τρίτη συνθήκη οι ερευνητές εξέτασαν πόσο βοηθητικοί ήταν 180 άνδρες και 180 γυναίκες όταν έπεφτε το γάντι σε μια γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο με ψηλοτάκουνα ή με χαμηλά παπούτσια.
Η τελευταία συνθήκη έλαβε χώρα σε ένα μπαρ, όπου οι ερευνητές κατέγραψαν τη στάση 36 νέων ανδρών απέναντι σε γυναίκες που φορούσαν ψηλοτάκουνα και σε γυναίκες που φορούσαν χαμηλά παπούτσια.


Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκαλύπτουν πως στις τρεις πρώτες συνθήκες οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να βοηθήσουν τις γυναίκες όταν φορούσαν παπούτσια με ψηλά, παρά με χαμηλά τακούνια. Στην τέταρτη πειραματική συνθήκη, οι άνδρες προσέγγιζαν πιο γρήγορα τις γυναίκες που φορούσαν ψηλοτάκουνα, παρά τις γυναίκες που φορούσαν χαμηλά παπούτσια. Το μέγεθος του τακουνιού δε βρέθηκε να έχει επίδραση στην ανταπόκριση των γυναικών.

Οι ερευνητές λοιπόν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος τακουνιού που φορούν οι γυναίκες έχει μεγάλη επίδραση στην ανδρική συμπεριφορά και επισημαίνουν ότι η μελέτη διαφωτίζει ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο η εξωτερική εμφάνιση των γυναικών επηρεάζει το πώς οι άνδρες αλληλεπιδρούν μαζί τους.


Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ως μια πιθανή εξήγηση των ευρημάτων τους, το ότι οι άνδρες συσχετίζουν την επιλογή του ψηλοτάκουνου παπουτσιού με σεξουαλική πρόθεση, πιθανόν γιατί είναι η επιλογή που προβάλλεται ως σεξουαλικά ελκυστική από τα μοντέλα και τα media.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες, σε γενικές γραμμές, υπερεκτιμούν το σεξουαλικό ενδιαφέρον μιας γυναίκας, ιδιαίτερα όταν εξετάζουν το στυλ ένδυσης. Με τον τρόπο αυτό, η υπερσυσχέτιση του ψηλού τακουνιού με την ελκυστικότητα της γυναίκας και το σεξουαλικό περιεχόμενο της επιλογής του παπουτσιού μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει στην παρερμηνεία μιας σεξουαλικής πρόθεσης.

Η παρερμηνεία αυτή μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει γιατί οι άνδρες ανταποκρίνονται πιο άμεσα στα αιτήματα των γυναικών, γιατί τους προσφέρουν αυθόρμητα βοήθεια και γιατί τις προσεγγίζουν γρηγορότερα σε ένα μπαρ όταν αυτές φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι τα τακούνια αλλάζουν το βάδισμα της γυναίκας με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνονται πιο ελκυστικές στους άνδρες.


Πηγή : medicalnewstoday
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου