Οκτώ γυναίκες που θα «σημαδέψουν» το 2016..

Πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες. Οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, αρκεί να το πιστέψουν
Από το 1911 που καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται για τα επιτεύγματα των γυναικών σε πολιτική, οικονομία, κοινωνία και πολιτισμό.
Φέτος είναι αφιερωμένη στην «Προσπάθεια για Ισότητα», κάτι το οποίο τουλάχιστον σε εργασιακό επίπεδο και όχι μόνο, όπως απέδειξε και πρόσφατη έκθεση που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, απέχει πολύ από το να επιτευχθεί.
Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν γυναίκες που ξεχωρίζουν, με οκτώ εξ αυτών να έχουν την ικανότητα – σύμφωνα με το CNBC – ακόμη και να αλλάξουν πλήρως τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται ή στην περίπτωση των πολιτικών ακόμη και τον... κόσμο.
Χίλαρι Κλίντον – Υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος
Hillary Clinton testifies before the House Select Committee on Benghazi on Capitol Hill in Washington October 22, 2015.
Εάν υπάρχει μία γυναίκα που αξίζει της... παρατήρησης φέτος στις ΗΠΑ, δεν είναι άλλη από τη Χίλαρι Κλίντον. Έχει ισχυρές πιθανότητες όχι μόνο να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και την προεδρία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
Άγκελα Μέρκελ – Καγκελάριος της Γερμανίας
Angela Merkel
Της έχει δοθεί ο τίτλος της «Ισχυρότερης Γυναίκας της Υφηλίου» για εννέα συναπτά έτη και όχι άδικα. Μετά τη σχετική πάροδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ελληνικής κρίσης, η Ευρώπη και φυσικά η κυρία Μέρκελ βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις: προσφυγική κρίση, πιθανό Brexit και ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ναβάλ Αλ-Φουζέα – Εκπρόσωπος του Κουβέιτ στον OPEC
OPEC summit in 2009
Η πετρελαϊκή αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες στιγμές, με τη μεταβλητότητα στις τιμές να είναι εντυπωσιακή. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες σε αυτήν είναι φυσικά ο OPEC. Η Ναβάλ Αλ-Φουζέα είναι η μοναδική γυναίκα εκπρόσωπος μίας μεγάλης χώρας παραγωγής στον OPEC.
Τζάνετ Γέλεν – Πρόεδρος της Fed
Η 16η Δεκεμβρίου 2015 ήταν μία ιστορική ημέρα για τη Fed, καθώς προχώρησε στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από πολλά χρόνια. Η κυρία Γέλεν καλείται, πλέον, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, τόσο της αμερικανικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας, πριν προχωρήσει στην επόμενή της κίνηση.
Μαρίσα Μάγιερ – Επικεφαλής της Yahoo
Yahoo! President and CEO Marissa Mayer
Η τρέχουσα περίοδο είναι μία από τις δυσκολότερες για την εταιρεία. Η επικεφαλής της παραμένει πιστή στο όραμά της να μετατρέψει τη Yahoo στην καλύτερη εταιρεία του κλάδου. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι φυσικά εάν θα τα καταφέρει.
Τσέριλ Μπουν Ίσαακς – Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ
Cheryl Boone Isaacs
Τα σύννεφα που κάλυψαν τη φετινή απονομή των Βραβείων Όσκαρ ήταν πολλά και αρκετά βαριά. Η πρόεδρος της Ακαδημίας υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιπροσώπευση σε αυτήν έως και το 2020.
Μπλάιθ Μάστερς – Επικεφαλής της Digital Asset Holdings
Blythe Masters, chief executive officer of Digital Asset Holdings LLC.
Στο παρελθόν ήταν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της JPMorgan Chase, αλλά σήμερα δραστηριοποιείται στην υψηλή τεχνολογία και μάλιστα σε έναν από τους υπό ανάπτυξη κλάδους, αυτός της blockchain, μίας διαδικασίας την οποία χρησιμοποιεί και το bitcoin.
Τζένιφερ Ντούντνα – Καθηγήτρια στο Μπέρκλεϊ
Jennifer A. Doudna is one of four winning researchers on the panel at the Breakthrough Prize Breakfast & Symposia
Είναι μεταξύ των επιστημόνων που εργάστηκαν για την ανάπτυξη του συστήματος CRISPR-Cas9, το οποίο μπορεί να παρέμβει στο ανθρώπινο DNA. Μέσω αυτής της «παρεμβολής» μπορούν να διορθωθούν κάποια προβλήματα και φυσικά να αλλάξει πλήρως η ζωή εκατ. ανθρώπων ανά τον κόσμο.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου