Τάσος Πανταζίδης: «Προχωράμε στο ριζικό εκδημοκρατισμό του αθλητισμού»

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, με βασικό προσκεκλημένο τον Τάσο Πανταζίδη, συντονιστή της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πανταζίδης μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Όπως δήλωσε ο ίδιος, «καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω το σταθμό σας, γιατί δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τον πραγματικό πολιτικό διάλογο, που θα ‘πρεπε να είναι ένα από τα βασικά τους αντικείμενα. Δυστυχώς έχουμε περιοριστεί ως πολίτες να παρακολουθούμε τα γεγονότα. Αυτό που μας λείπει είναι να συζητάμε.
Το θέμα της χτεσινής εκδήλωσης ήταν  η ανασκόπηση της δουλειάς που έχει γίνει από το Υπουργείο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα νομοσχέδια για τη βία και τη WADA, αλλά και η συζήτηση με τους πολίτες για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Το κλίμα ήταν θετικό, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Το μεγάλο αίτημα του κόσμου ήταν να προχωρήσουμε στο ριζικό εκδημοκρατισμό στα θεσμικά του αθλητισμού».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις του ποδοσφαίρου, ο κ. Πανταζίδης είπε μεταξύ άλλων, «στην περίπτωση του ποδοσφαίρου και στην απειλή του grexit, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκαν οι κινήσεις του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα. Ότι δηλαδή οι απειλές αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν από τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA.

Το Υπουργείο δεν υποχώρησε σε κάτι. Οι όροι που ‘χε βάλει από την αρχή, αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση σωστά τους είχε βάλει και συμφώνησαν και οι διεθνείς παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Σκοπός της Κυβέρνησης δεν ήταν να ακυρώσει το Κύπελλο, αλλά να επιβάλλει ένα μέτρο πίεσης, που να οδηγήσει σε μια καθαρή λειτουργία το άθλημα».

Ο κ. Πανταζίδης αναφέρθηκε και στον κώδικα δεοντολογίας της UEFΑ, τον οποίο φαίνεται να μην ακολουθούσε η ΕΠΟ, «είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό, το να εκπίπτει κάποιος από το αξίωμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και να μην εκπίπτει από τον αθλητισμό. Θα πρέπει υποχρεωτικά να προσαρμοστούν στον κώδικα δεοντολογίας της FIFA και της UEFA και να απομακρύνουν αυτούς τους ανθρώπους».

«Όπως και να αντιμετωπίσει κανείς τον αθλητισμό, είτε ως επιχείρηση, είτε ως κοινωνικό αγαθό, αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι λάθος. Το να στηρίζεται ένα θέαμα σε μια σειρά εταιριών από μια βάση πελατείας, είναι ανισομερές, αλλά ειδικά αν το δει κάποιος από τη σκοπιά του κοινωνικού αγαθού, το κράτος δεν μπορεί να συντηρεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όλο αυτό ως όφελος, να το παίρνει μόνο ο επαγγελματικός αθλητισμός, χωρίς να ανταποδίδει τίποτα.Είμαστε κάθετοι ότι οποιαδήποτε χρηματοδότηση στα σωματεία, να μην περνάει μέσα από τις ενώσεις και να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών εκβιασμών, αλλά να υπάρχει ένα αντικειμενικό σύστημα, το οποίο έχουμε ήδη επεξεργαστεί, που κάθε σύλλογος, με βάση πολλαπλά κριτήρια, θα εισπράττει χρήματα από την πολιτεία για να αναπτύξει το άθλημα που αναπτύσσει.

Αυτό θα βγάλει τον κόσμο από την ανάγκη και την υποχρέωση στον ά ή τον β παράγοντα. Επίσης, το σημαντικό σε αυτό είναι ο εκδημοκρατισμός. Πάμε σε απλή αναλογική, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι στην πληροφορία, στις επιτροπές κλπ» συμπλήρωσε.

Για το γήπεδο των προσφυγικών στην Πάτρα, ανέφερε, «το προσφυγικό (γήπεδο) είναι ένα αίτημα του κόσμου της Πάτρας, εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα στο Υπουργείο. Ξεπεράσαμε τη γραφειοκρατία και αυτές τις μέρες υπογράφεται η σύμβαση. Είναι αποκλειστικά μια δουλειά των ανθρώπων που αγωνιούσαν γι΄ αυτό το θέμα και του υπουργείου».

Τέλος, ο κ. Πανταζίδης απηύθυνε θερμή παράκληση στους ακροατές και τον κόσμο, « Όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό πρέπει να εμπλακούν άμεσα με αυτόν. Σήμερα. Δεν βοηθάει μόνο η παρατήρηση, αλλά η εμπλοκή με τον αθλητισμό».


πηγη : stokokkino.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου