Έφοδος από την αστυνομία στα γραφεία της Google στο Παρίσι!

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία του Παρισιού στα γραφεία του Google, το πρωί της Τρίτης, στα πλαίσια της έρευνας που έχει ξεκινήσει για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, τουλάχιστον 100 αστυνομικοί έχουν μπει στα γραφεία του Αμερικανικού κολοσσού  από το πρωί, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του ότι χρωστά στη Γαλλία 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, από απλήρωτους φόρους.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο, έχει σκοπό να εξακριβώσει αν η Google Ireland Ltd δεν εκπλήρωσε τις φορολογικές υποχρεώσεις της στη Γαλλία, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.
Η Google συμμορφώνεται πλήρως με τη γαλλική νομοθεσία και συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, σχολιάζοντας την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ομίλου στο Παρίσι.
"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές προκειμένου να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους", δήλωσε ο Αλ Βερνέ, εκπρόσωπος της Google στην Ευρώπη, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Συμμορφωνόμαστε πλήρως με τη γαλλική νομοθεσία".
Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που ζήτησε ανωνυμία, είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η έρευνα ξεκίνησε στις 05:00 τοπική ώρα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει η εφημερίδα Le Parisien, σύμφωνα με την οποία στην έφοδο έλαβαν μέρος περίπου 100 ερευνητές.
Πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως οι γαλλικές φορολογικές αρχές διεκδικούν 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ σε φόρους που οφείλονται από τον γίγαντα της υψηλής τεχνολογίας, ένα ποσό που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Η Google και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές, όπως η Amazon και το Facebook, κατηγορούνται συχνά ότι θέλουν να αποφύγουν φόρους, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, επιλέγοντας, για παράδειγμα, να εγκατασταθούν σε χώρες όπου υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για αυτές.
Η ευρωπαϊκή έδρα της Googleβρίσκεται στην Ιρλανδία, μία χώρα όπου η φορολογία των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 12,5%, μία από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/parisi-efodos-apo-thn-astynomia-sta-grafeia-ths-google.4077213.html
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου