Σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα εκτίθενται στον Πειραιά

Πόλος έλξης για δημότες, επισκέπτες της πόλης και τουρίστες, χαρακτηρίζεται η έκθεση «Στην Επιφάνεια», η οποία φιλοξενείται στον νέο εκθεσιακό χώρο του Πειραιά «Ξυλαποθήκη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η έκθεση περιλαμβάνει τα σπάνια ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, στο κατασκευαστικό έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. 

Περιέχει επίσης, φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδικασίες οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα,  σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις.

Την έκθεση, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε.Την έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ενισχύει και  ενδυναμώνει το πολιτιστικό προφίλ της πόλης.

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών 34ου Συντάγματος και Πύλης 8 στον Πειραιά ενώ οι ημέρες και ώρες επισκέψεων είναι : Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή 9.00- 17.00, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00- 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


πηγη : tovima.gr


Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου