Τα συστατικά της ακαταμάχητης γοητείας...

Τι έχει όμως να μας πει η επιστήμη για τα συστατικά της ακαταμάχητης γοητείας;

Αρχικά, το χαμόγελο θεωρείται σε γενικές γραμμές ελκυστικό. Μάλιστα, ένα χαμόγελο έχει μεγαλύτερη επίδραση όταν τα βλέμματα συναντιούνται, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science. Αυτό υποδεικνύει ότι το χαμόγελο απευθύνεται στο συγκεκριμένο άτομο που έχουμε απέναντί μας και αυτό καλλιεργεί ένα κλίμα έλξης και οικειότητας.

Το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές, αλλά μία ακόμη επανάληψη δε βλάπτει: πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες σε καθημερινή βάση. Στη μελέτη που δημοσιεύουν στο British Medical Journal, Σουηδοί ερευνητές επισημαίνουν πως ένα φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο είναι σαφώς πιο ελκυστικό και γοητευτικό.
Όσον αφορά τις στυλιστικές επιλογές, κυρίαρχο πρέπει να είναι το κόκκινο χρώμα. Δεκάδες μελέτες επιβεβαιώνουν πως θεωρείται σέξι τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες. Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν μάλιστα πως μια γυναίκα που επιλέγει να ντυθεί στα κόκκινα έχει... πονηρούς σκοπούς.

Ένα ακόμη αναπόσπαστο κομμάτι του σεξ απίλ είναι η φωνή. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One καταδεικνύει ότι η αισθησιακή φωνή στη γυναίκα, όπως αυτή της Μέριλιν Μονρόε, θεωρείται πιο ελκυστική επειδή είναι συνυφασμένη με τη νεότητα και την καλή υγεία. Για τους άνδρες, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της γοητείας είναι η βαθιά φωνή.

Τέλος, ένα «όπλο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα στη μάχη της ερωτικής έλξης είναι το ελαφρύ μακιγιάζ, ενώ κάτι αντίστοιχο για τον άνδρα είναι ένα... πουρακι..!


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου