OΙΝΟΠΟΙΙΑ ΣΙΓΑΛΑ : '' αεικίνητο και αενάως πειραματιζόμενο» οινοπαραγωγοιο..- οινοπαραγωγος "..

Οταν ο Πάρις Σιγάλας, νέος μαθηματικός, με σπουδές μαθηματικής λογικής στο Παρίσι, ξεκινούσε το 1976 να φτιάξει το πρώτο του κρασί για προσωπική του ευχαρίστηση, στο κτήμα του πατέρα του, στους Μπαξέδες της Οίας, με τίποτα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι 40 χρόνια μετά η Οινοποιία Σιγάλα θα ήταν μέσα στους τρεις μεγαλύτερους κρασάδες της Σαντορίνης και ούτε βέβαια ότι το ασύρτικο της Σαντορίνης θα ήταν το πλέον περιζήτητο ελληνικό κρασί στον κόσμο.
Μπορεί η επιστήμη της λογικής να έχασε έναν καλό πανεπιστημιακό καθηγητή, η Σαντορίνη όμως κέρδισε έναν «αεικίνητο και αενάως πειραματιζόμενο» οινοπαραγωγό, καθώς το νησί υποδέχθηκε το «Γαλλικό Μάη του 68» στο κρασί του.
Από το 1998, οι εγκαταστάσεις του από τη μικρή παραδοσιακή κάναβα πάνω στο γιαλό, μεταφέρθηκαν, σε μια ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων («Οινοποιία Σιγάλα») παραγωγής 300.000 φιαλών ετησίως. Ανεξαρτήτως των ταξιδιών που κάνει σ’ όλον το κόσμο για την προβολή των πολυβραβευμένων κρασιών του, τα καλοκαίρια, τον Πάρι  τον συναντά κανείς στο βεραντάκι του πανέμορφου δοκιμαστηρίου των κρασιών του και εστιατορίου – καθώς είναι η εποχή που παρακολουθεί το αμπελουργικό έργο – και να ζήσει από κοντά το πάθος του για το κρασί, για την καινοτομία αλλά και την προσπάθειά του για τη διάσωση των υπό εξαφάνιση τοπικών ποικιλιών.

Οι επισκέπτες του οινοποιείου Σιγαλά,  ξεναγούνται στους χώρους του οινοποιείου μαθαίνοντας για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του οίνου και φυσικά μπορούν να δοκιμάσουν τις οινικές δημιουργίες του Κτήματος συνδυάζοντας τις με γαστρονομικές προτάσεις από τις Κυκλάδες, μαθαίνοντας για τις ποικιλίες του Σαντορινιού αμπελώνα και απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου και τα χρώματα της Θηραϊκής γης. Στο εστιατόριο του οινοποιείου οι επισκέπτες παράλληλα με τις οινογνωσίες μπορούν να απολαύσουν τα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα σε αρμονικούς συνδυασμούς με Κυκλαδίτικες παραδοσιακές συνταγές αλλά και πιάτα από την δημιουργική Ελληνική Κουζίνα.
Τα πιο γνωστά κρασιά του Πάρι είναι τα κλασικά, Σαντορίνη, Σαντορίνη βαρέλι, Vinsanto, Νυχτέρι, Ασύρτικο Αθήρι και το ερυθρό Μαυροτράγανο.
Τα κρασιά του Σιγάλα εξάγονται στη Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία, Χονκ Κονγκ έχουν δε αποσπάσει χρυσά βραβεία και διακρίσεις σε δεκάδες διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς.




  • Διεύθυνση
    Μπάξες, Οία, 84702 Σαντορίνη
  • Τηλέφωνο
  • E-mail
  • Ιστοσελίδα
  • Κατηγορία
    Παραγωγοί
  • Περιοχή
    Σαντορίνη


  • πηγη : greek gastronomy
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου