Κοντά σε συμφωνία για διαγραφή 50% σε «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές..

 Το «κούρεμα» προβλέπεται για χρέη προς τράπεζες, εφορία και Ταμεία και αφορά 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Ακόμα και διαγραφή 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές περιλαμβάνει το σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και δανειστές στα πλαίσια της συζήτησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που διεξήχθη χθες χωρίς να καταλήξει ακόμα σε αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Έθνος, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ελαφρύνει το βραχνά των χρεών σε 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Η πρόταση για τη διαγραφή έως και 50% προήλθε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα τεχνικά κλιμάκια και υπήρξε αντικείμενο συζήτησης στην τετράωρη συνάντηση της Τετάρτης στο Χίλτον που έληξε χωρίς συμφωνία αλλά μόνο με την αίσθηση της προσέγγισης.«Έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές μετά τη λήξη της συνάντησης.
Κατά το Έθνος οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να έχουν συνάντηση για το θέμα και με τις τράπεζες, καθώς υπάρχει ένα ζήτημα αν η διαγραφή θα γίνεται υπολογίζοντας το χρέος από το αρχικό κεφάλαιο ή μόνο το χρέος που προκύπτει από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Η συνάντηση ενδέχεται να γίνει, εκτός απροόπτου, σήμερα.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου