Τουρισμός: Με χαμόγελα και γεμάτες τσέπες κλείνει η σεζόν

Αποδίδουν όπως φαίνεται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για επέκταση της τουριστικής περιόδου χρόνο με το χρόνο. Φέτος, σύμφωνα με την αρμόδιο Υπουργό Έλενα Κουντουρά, η σεζόν έχει επεκταθεί ως και το τέλος Νοεμβρίου στις 240 μέρες έναντι 215 το 2015. Ενώ, μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσει τις 365 ημέρες, ενισχύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ιατρικός, ευεξίας, θρησκευτικός κα).
Με πρωτόγνωρη αύξηση 51,03% (!) έκλεισε ο Οκτώβριος στη Ζάκυνθο, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι εφικτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, Με τη συνολικές αφίξεις στο δεκάμηνο να σημειώνουν αύξηση 11,20% και τους ξενοδόχους του νησιού να βάζουν τον πήχη της επόμενης χρονιάς ακόμη ψηλότερα.
Αντίστοιχα, στα Χανιά η τουριστική κίνηση τον μήνα Οκτώβριο είχε άνοδο 27,99%  σε σχέση με πέρυσι (επίσημα στοιχεία από το Α/Δ Χανίων «Δασκαλογιάννης»). Οι περισσότεροι επισκέπτες τον μήνα Οκτώβριο προέρχονταν από τη Μεγάλη Βρετανία (14.424), τη Δανία (13.176), τη Σουηδία (12.158), τη Γερμανία (9.908), τη Νορβηγία (8.810), τη Φινλανδία (8.664), την Ιταλία (4.889, αποκλειστικά μέσω Ryanair) και την Πολωνία (3.854). Αξιοσημείωτος ο αριθμός των αφίξεων και από την Κύπρο, που έφτασαν τις 3.290. Ενώ, ψηλά κρατήθηκε και η κρουαζιέρα στα Χανιά με 11.000 νέους επισκέπτες να αναμένονται ως το τέλος Νοεμβρίου.
Ίδια εικόνα και στα Δωδεκάνησα, με τη Ρόδο να καταγράφει τον καλύτερο Οκτώβριο στην ιστορία της και να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος με αύξηση διεθνών επισκεπτών 29,13%. Αλλά, και στην Κω οι επαγγελματίες του τουρισμού μιλούν πλέον για μία "σωσμένη" χρονιά, παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν στην αρχή της σεζόν λόγω προσφυγικού. Ο Οκτώβριος ήταν εξαιρετικός για την Κω, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αύξηση 19.3% (65.056 διεθνείς επισκέπτες).
Θεαματική επαναφορά και για τη Σάμο, με αύξηση 31,5% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το μήνα Οκτώβριο. Ενώ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τον φετινό Οκτώβριο η  μεγαλύτερη αύξηση στον τουρισμό του νησιού προέκυψε δια θαλάσσης λόγω της τεράστιας ανόδου των Τούρκων επισκεπτών. Η αύξηση των Τούρκων τουριστών στη Σάμο τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι ήταν της τάξης του 105% !
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου