Η χαρά να είναι η πυξίδα σου..

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν «Μια βαθιά ανάσα ζωής», Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας
Η χαρά είναι το πιο αλάθητο σημάδι της παρουσίας του Θεού. – Λίον Μπλόι
«Διάλεξε τι θέλεις να σε κεράσω», είπα στην τετράχρονη Κέιτ στο ζαχαροπλαστείο. Γρήγορα-γρήγορα άρπαξε ένα σακουλάκι με καραμέλες με το ένα χέρι και μία σοκολάτα με το άλλο.
«Μόνον ένα μπορείς να πάρεις», της είπα.
«Α—μπε-μπα-μπλομ, του-κι—θε-μπλομ», τα «έβγαλε», καταλήγοντας στις καραμέλες.
«Εντάξει, θα πάρουμε τις καραμέλες», συμφώνησα.
Αμέσως η Κέιτ ξανάβαλε τις καραμέλες στο ράφι κι άρπαξε τη σοκολάτα. «Αυτή θέλω», δήλωσε.
Μέσα στην καρδιά του, ο καθένας μας ξέρει τι πραγματικά θέλει. Ενώ ο νους και τα συναισθήματα μας μπορεί να περνούν μέσα από ένα σωρό αμφιβολίες και τεχνάσματα, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της επιλογής, η καρδιά μας θα μιλήσει. Κάποιες φορές, μόνον όταν δεχόμαστε αυτό που δε θέλουμε αναγνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε.


Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη απόφαση, ρίξε ένα κέρμα κορόνα-γράμματα και φαντάσου ότι θα δεσμευτείς από την επιλογή που θα κάνει το κέρμα για σένα. Ύστερα παρατήρησε πώς αντιδρούν τα σωθικά σου στο αποτέλεσμα. Αν νιώθεις καταχαρούμενος, τότε αυτός είναι ο δρόμος σου. Αν είσαι απογοητευμένος, τότε πορέψου με την άλλη επιλογή. Η χαρά είναι η καλύτερη πυξίδα.

πηγη :enalaktikidrasi.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου