Ελλάδα επέλεξαν τον Οκτώβριο οι Αμερικανοί τουρίστες.

Την Ελλάδα επέλεξαν Αμερικανοί και Καναδοί για τις φθινοπωρινές τους διακοπές φέτος. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ο ΕΟΤ ανακοίνωσαν πρωτοφανή αύξηση τον Οκτώβριο 658% από τον Καναδά και 37% από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενώ, συνολικά στο δεκάμηνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016) η κίνηση είναι έντονα ανοδική σε σχέση με την περσινή χρονιά με διψήφια αύξηση 10% από ΗΠΑ και 12% από Καναδά.
Σύμφωνα με τον ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, η μεγάλη άνοδος που παρατηρείται φέτος στην τουριστική κίνηση από την Βόρεια Αμερική οφείλεται στην πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού να δημιουργηθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας-ΝΥ.
Για πρώτη χρονιά φέτος μετά από πολλά χρόνια τρεις αμερικανικές εταιρείες Delta, United και American Αirlines πετούν καθημερινά από ΝΥ με τρεις πτήσεις ημερησίως απευθείας προς Αθήνα. Ενώ, διατηρούν ενεργές και τις πτήσεις τους με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως το Λονδίνο.
Η Delta η οποία πετάει καθημερινά με δυο Airbus Α330 προς Ελλάδα, σημείωσε αύξηση 8% της επιβατικής κίνησης στο δεκάμηνο προς Ελλάδα. Ενώ, United και American σημείωσαν αύξηση 100% στην πληρότητα των πτήσεών τους προς Ελλάδα.
Αύξηση της κίνησης από Ηνωμένες Πολιτείες προς Ελλάδα όμως παρατηρήθηκε και στις αεροπορικές εταιρείες που πετούν με ενδιάμεσους σταθμούς στην Ευρώπη (Λονδίνο, Παρίσι), όπως η British Airways και η Air France. Χαρακτηριστικά αυξήθηκαν τα δρομολόγια μέσω ενδιάμεσων σταθμών όπως το Λονδίνο και το Παρίσι σε νέους ελληνικούς προορισμούς απευθείας, όπως η Κως, η Ρόδο, η Μύκονος, τα Χανιά με δυο πτήσεις την εβδομάδα και Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου.
Συνολικά έως τώρα η πληρότητα των πτήσεων από ΗΠΑ προς Ελλάδα έχει αυξηθεί 50% λόγω των απευθείας συνδέσεων.
Τέλος, από τον ΕΟΤ είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για την αύξηση των τουριστικών εισπράξεων από Καναδά και ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικάνοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αφού συνήθως μένουν πολλές ημέρες στην χώρα. Τάση που ενισχύεται και από την κάμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου