Η Ελλάδα παγκόσμιο πρότυπο στη διαχείριση κρίσεων.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο για τη Διαχείριση Κρίσεων των Προορισμών (International Destination Management Crisis Summit), που διοργανώθηκε χθες στο Λονδίνο με τη συμμετοχή των ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας. Αντικείμενο ήταν ανταλλαγή των εμπειριών σε διεθνές επίπεδο για την επιτυχή αντιμετώπιση κρίσεων και την αποκατάσταση της εικόνας των προορισμών.
Η κα Κουντουρά ήταν κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, όπου παρουσίασε το επιτυχημένο παράδειγμα της διαχείρισης κρίσης για τον προορισμό Ελλάδα το 2015 (capital controls). Χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός τουρισμός αν και βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον -λόγω των συνεχών πολιτικοοικονομικών δυσκολιών και των  πληγμάτων στη διεθνή εικόνα της χώρας- παρουσίασε άνοδο.
Η υπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο των άμεσων και στοχευμένων ενεργειών που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού, την προστασία και την τόνωση της διεθνούς τουριστικής εικόνας της Ελλάδας και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Η επιτυχημένη διαχείριση ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε δυσκολία  και κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις για το 2015 (+26 εκατ. επισκέπτες). Για την επιτυχία αυτή σε προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις του ο γενικός γραμματέας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα χώρα-πρότυπο και περίπτωση άξιας μελέτης (casestudy).
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου