Το κινηματογραφικό project των 6,5 εκατ. ευρώ στη Σύρο και τα εμπόδια

Την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για την παραγωγή ταινιών με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή έχουν θέσει ως προϋπόθεση οι Αμερικανοί επενδυτές προκειμένου να προχωρήσει το project, το οποίο έχουν υποβάλει ως πρόταση στους φορείς του νησιού και την ίδια την Περιφέρεια για μόνιμες εγκαταστάσεις παραγωγής ταινιών στο νησί.
"Στο άμεσο μέλλον πιστεύω ότι θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις και αν δεν προχωρήσει αυτό το έργο δε θα προχωρήσει γιατί δε θα έχουμε τη συνδρομή από κυβερνητικής πλευράς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου. "Είναι ένα έργο το οποίο δεν αφορά μόνο τη Σύρο αλλά το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, επομένως εκτιμώ ότι δε θα υπάρξουν εμπόδια. Αυτό που ζητούν οι επενδυτές είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία".
Οπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, η πρόταση κατατέθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τους Αμερικανούς επενδυτές και αφορά τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων παραγωγής ταινιών από επώνυμους σκηνοθέτες παραγωγούς και καλλιτέχνες του Χόλυγουντ. "Ακούγεται πολύ μεγάλο για να είναι αληθινό, είναι όμως μία υπαρκτή πρόταση και αποτελεί τιμή για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου".

Το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» έχει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.
Σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης, το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο ίδιος μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο έχουν ενημερώσει ήδη από την περασμένη Παρασκευή την πρόταση αυτή την Υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά, η οποία εκφράστηκε θετικά και δεν αποκλείεται η ίδια μαζί με στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας να μεταβούν το επόμενο διάστημα στη Νέα Υόρκη για να έχουν επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές. Μάλιστα, η υπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχει έτοιμο σχετικό προσχέδιο με στόχο τη δημιουργία θεσμικού πλαίσιου για την παραγωγή ταινιών στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης προς ενημέρωση των τοπικών φορέων, "ο Steven Bernstein επισκέφθηκε τη Σύρο το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομορφιά της, χαρακτηρίζοντάς ένα φυσικό στούντιο.
Αυτή ομορφιά της Σύρου, τα παλιά βιομηχανικά κτίρια και οι καλές καιρικές συνθήκες ήταν άλλωστε το «τρίπτυχο» που οδήγησε τους επενδυτές να επιλέξουν την Σύρο".
Όσον αφορά το πως προέκυψε η ιδέα; Ο Πιερ Οικονομάκος, σύζυγος της Συριανής επιχειρηματία Δέσποινας Παπαφίγκου, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα μέλη της επενδυτικής ομάδας και το καλοκαίρι που τους φιλοξένησε στη Σύρο ενθουσιάστηκαν από αυτό που είδαν και προέκυψε η ιδέα.
Πέραν της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο, το σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών με προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2017!

πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου